Politie Duiven

Politie Duiven

Dit is de officiële Facebookpagina van de Nederlandse Politie. U vindt hier informatie van de politie in de gemeente Duiven. U kunt geen meldingen doorgeven via Facebook. Hiervoor belt u met de politie via 0900-8844 of, in spoedeisende gevallen, met 112.
Politie Duiven
Politie Duiven4 days ago
Aanrijdtijden

Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. Wij vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren wij maandelijks onze reactietijden op Facebook.

We hebben vaste elementen opgenomen in de afbeelding. We laten zien hoe vaak we op tijd waren, hoe vaak een andere hulpdienst eerder was en hoe vaak we te laat waren. Soms is het zo dat een melding afgebeld wordt (afgebroken inzet) en soms zijn we al ter plaatse, maar vergeten wij aan de politiemeldkamer te melden dat wij op de plaats van het incident zijn omdat eerste hulp verlenen op dat moment belangrijker is (eerst hulp, dan techniek).

In de maand mei waren wij in de gemeente Duiven in 39 van de 42 spoedgevallen op tijd. De meeste meldingen waar we op tijd waren betroffen meldingen van loos alarm. Dit waren 10 meldingen. De overige meldingen bestonden voornamelijk uit ongevallen, dit waren er 9.
In één situatie hebben collega’s eerst hulp verleend en daarna doorgegeven dat zij ter plaatse waren. Het betrof een melding van een onwel geworden persoon. Na een gesprek bleek dat de persoon niet onwel was geworden maar verward was.
Helaas waren we bij twee meldingen buiten de gestelde norm van 15 minuten aanwezig. Het betrof een melding van mogelijke woninginbraak waarbij niemand werd aangetroffen en een melding over sociale problematiek. In beide gevallen was er geen sprake van een levensbedreigende situatie.

De cijfers op deze afbeelding zijn tot stand gekomen doordat we een verdiepende analyse hebben gedaan op de landelijke resultaten van de reactietijden. Hierdoor kunnen deze cijfers afwijken van landelijke cijfers.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk en daar waar nodig hulp te verlenen!
Politie Duiven
Politie Duiven heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd.6 days ago
Aangetroffen hennepafval

Gister ontvingen wij via de boa van Duiven de melding dat er op meerdere plaatsen in Duiven hennepafval was aangetroffen.

Op drie locaties waren stapels met vuilniszakken aangetroffen. Zo lagen er op de speelplaats tussen de Korenbloem en de Koekoeksbloem diverse zakken. Ook op de Rottumstraat en de Bergdravik werden zakken met afval aangetroffen.

Mocht u gezien hebben wie dit hier neer heeft gelegd dan komen we graag in contact met u. Stuurt u ons dan een privébericht of belt u ons op 0900-8844.

Mocht u eens getuige zijn van het feit dat iemand een dergelijke partij zakken dumpt schroom dan niet en bel 112. Geef ons dan zoveel mogelijk informatie door (persoon, voertuig en rijrichting).
Politie Duiven
Politie Duiven7 days ago
'Nepvuurwapens, levensgevaarlijk!'

Onder dit motto starten wij van 11 tot en met 22 juni een landelijke campagne over nepvuurwapens.

Wat is er nou eigenlijk zo gevaarlijk aan een nepvuurwapen? Ik kan toch wel gewoon met een balletjespistool rondlopen? Chat morgen mee op www.vraaghetdepolitie.nl/chat en stel al je vragen over nepvuurwapens.
Politie Duiven
Politie Duiven1 week ago
Goedkoop boodschappen doen mislukt

Vanmiddag rond 13.00 uur hadden twee mannen het idee om goedkoop boodschappen te doen bij een winkel aan de Rijksweg in Duiven. Met goedkoop bedoelden ze dan ook echt goedkoop.

Helaas voor hun (en gelukkig voor ons en de winkelketen) had het kassameisje door dat er meer goederen langs de kassa gingen dan er werden afgerekend. In een rugtas die in het winkelkarretje stond werden veel spullen uit de winkel aangetroffen. Hierop werden de mannen meegenomen naar een kantoortje en werden wij ingeseind.

Ter plaatse werden de twee verdachten door ons overgenomen van het winkelpersoneel. Iemand doet namens de winkel direct aangifte wat de officiële start van het opsporingsonderzoek is. Bij elkaar opgeteld hadden de weggenomen goederen een waarde van bijna €65,-.

Na kort onderzoek bleek dat de heren met de auto waren gekomen. In de auto werden door ons nog meer goederen aangetroffen waarbij wij het vermoeden kregen dat ook deze van diefstal afkomstig zouden zijn. Het vermoeden bleek de waarheid want ook deze goederen waren afkomstig uit dezelfde winkel. De buit die in de auto werd aangetroffen had een waarde van ruim €40,-.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem waar zij zijn ingesloten in afwachting van verhoor. Bij de insluitingsfouillering, die standaard wordt gedaan voor het insluiten in de cel, werd in een tasje van een van de verdachten ook nog een busje pepperspray aangetroffen.

Op de foto zijn alle weggenomen goederen zichtbaar en het aangetroffen busje pepperspray.
Politie Duiven
Politie Duiven heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd.1 week ago
Geen ongedierte meer

Op de Venus in Duiven was iemand het ongedierte en onkruid in de tuin vanavond helemaal zat. Van alles was al geprobeerd en dus greep de zoon van de bewoonster naar rigoureuzere maatregelen.

Met een kleine gasbrander ging hij de strijd aan met het onkruid en ongedierte. Dit ging tot op zekere hoogte goed tot plots de coniferenhaag vlam vatte.

Met emmers water en een behulpzame buurman met een tuinslang kregen zij de vlammen niet onder controle. Daarop werd besloten de brandweer in te seinen.

Met dergelijke branden rijden wij altijd mee met de brandweer. Wij kwamen als eerste ter plaatse maar ook onze kleine schuimblusser wist de brand niet meester te maken. Gelukkig had de brandweer meer spuitkracht. Binnen korte tijd hadden zij het vuur gedoofd.

De veroorzaker gaat voor zijn moeder en de buurman een mooie nieuwe coniferenhaag uitzoeken en neerzetten.