Politie Duiven

Politie Duiven

Dit is de officiële Facebookpagina van de Nederlandse Politie. U vindt hier informatie van de politie in de gemeente Duiven. U kunt geen meldingen doorgeven via Facebook. Hiervoor belt u met de politie via 0900-8844 of, in spoedeisende gevallen, met 112.
Politie Duiven
Politie Duiven3 days ago
Aanrijtijden

Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Wij vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren wij maandelijks onze reactietijden op Facebook.

In de maand juli waren wij in de gemeente Duiven in 50 van de 59 spoedgevallen op tijd.
Bij zes meldingen waren andere hulpverleners ter plaatse binnen 15 minuten. Het betrof meldingen van ongevallen, een onwel wording en een brandende scooter.
Afgelopen maand waren we bij één melding buiten de gestelde norm van 15 minuten aanwezig. Het betrof geen levensbedreigende situatie.

De cijfers op deze afbeelding zijn tot stand gekomen doordat we een verdiepende analyse hebben gedaan op de landelijke resultaten van de reactietijden. Hierdoor kunnen deze cijfers afwijken van landelijke cijfers.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk en daar waar nodig hulp te verlenen!
Politie Duiven
Politie Duiven1 week ago
Zomerschool Duiven

Vanuit de GemeenteDuiven is dit jaar voor het eerst de zomerschool georganiseerd. De zomerschool is bedoeld voor kinderen van statushouders uit de gemeente Duiven en heeft als doel om de kinderen spelenderwijs bezig te laten zijn met taal om zo een ‘taal-terugval’ in de zomervakantie tegen te gaan. In 12 ochtenden krijgen de kinderen een aantrekkelijk aanbod, zodat op een interactieve, speelse en educatieve wijze aan de Nederlandse taal wordt ‘gewerkt’. Zo stond er vandaag een bezoek aan de politie en brandweer op de agenda.
Uiteraard waren wij bereid om hier aan mee te werken. Vanmorgen hebben wij samen met de brandweer een leuke ochtend kunnen verzorgen. De kinderen hebben aangegeven een hele leuke en leerzame dag te hebben gehad.
Politie Duiven
Politie Duiven1 week ago
Politie zoekt fotograaf

Tijdens het festival Dreampop op zondagavond 8 juli in Lathum wilde een 17-jarig meisje in de zogenaamde ‘Wunderbar’ een beginnend conflict tussen twee personen sussen. Hierbij kreeg zij echter een vuistslag in haar gezicht, waardoor ze viel. Later op de avond kon een man worden aangehouden als verdachte van deze mishandeling.

Een fotograaf heeft tijdens de mishandeling een foto van de verdachte gemaakt. We willen graag met deze fotograaf in contact komen. Het gaat om een blanke man met een stevig postuur, ongeveer 1.75 a 1.80 m lang, blonde haren (stekels). Hij droeg een zwart t-shirt. Hij heeft op het festivalterrein nog contact gehad met de beveiliging. Door de hectiek is verzuimd zijn naam te noteren.

Ken je of ben je deze fotograaf, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via een privébericht.
Politie Duiven
Politie Duiven4 weeks ago
We krijgen met dit warme weer meer meldingen van geluidsoverlast en burenruzies. Denken jullie een beetje om elkaar? 😎☀️🎶
Politie Duiven
Politie Duiven
Politie Duiven1 month ago
Meld Misdaad Anoniem

U leest misschien wel eens in onze berichten over de mogelijkheid om een anonieme melding te doen via Meld Misdaad Anoniem (M). Wat voor meldpunt is dit? Bij wie komt uw informatie terecht? Wij leggen het graag uit.

Stel dat u een bericht leest waarin staat dat bij de snackbar in uw buurt is ingebroken. Heeft u iets gezien of gehoord? Beschikt u over informatie over de dader, maar u durft het niet te melden bij de politie? Daarvoor is Meld Misdaad Anoniem in het leven geroepen.

Onafhankelijk meldpunt
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en maakt geen onderdeel uit van de politie. U kunt anoniem een melding doen door te bellen met M via 0800-7000. Of u vult het online meldformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uw anonimiteit wordt gewaarborgd!

​Telefonisch:
- Uw telefoonnummer is niet te zien.
- M neemt het telefoongesprek niet op.
- M noteert geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens.

Online:
- Het meldformulier wordt versleuteld verstuurd.
- Alle naar de melder herleidbare gegevens worden verwijderd uit de melding.
- Het ingevulde meldformulier wordt vernietigd en er wordt geen informatie bewaard.
- Zorg zelf voor een goede privacybescherming op uw pc, tablet of smartphone.

Wat gebeurt er daarna?
De anonieme melding wordt eerst getoetst. Mocht het aanknopingspunten bevatten voor verder onderzoek, dan stuurt M de melding door naar de politie of andere opsporingsdiensten. Dit doet zij echter pas wanneer uw anonimiteit gewaarborgd kan worden. Meer weten? Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl
Politie Duiven
Politie Duiven1 month ago
Niets vergeten? Zeker weten?😉
Check even of er geen boetes openstaan.

De zomervakantie staat weer voor de deur. ☀️Ga je binnenkort genieten van een welverdiende vakantie? 🏖 Check dan voor je vertrekt nog even of er geen boetes meer openstaan. Zo kom je onderweg, bij een verkeerscontrole 🚔 of op het vliegveld 🛂✈, niet voor verrassingen te staan. Want een boete krijgen is al niet leuk, maar het wordt nog vervelender als een vakantie daardoor in duigen valt. 😖

Dus heb jij al een tijdje een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau - CJIB weggeschoven onder een stapel tijdschriften of twijfel je of er nog iets openstaat? Check het online op de website van het CJIB --> https://www.cjib.nl/ik-wil-weten-wat-ik-moet-betalen. 💻

Ben je veroordeeld en moet er nog een vrijheidsstraf worden uitgezeten of moet er nog DNA worden afgestaan? Ga dan, met een geldig legitimatiebewijs, langs bij een politiebureau in de buurt.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op onze website --> https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/3/00op-vakantie-check-eerst-of-u-nog-een-boete-heeft-openstaan.html

Geniet van een fijne zomervakantie! 😎
Politie Duiven