Politie Duiven

Politie Duiven

Dit is de officiële Facebookpagina van de Nederlandse Politie. U vindt hier informatie van de politie in de gemeente Duiven. U kunt geen meldingen doorgeven via Facebook. Hiervoor belt u met de politie via 0900-8844 of, in spoedeisende gevallen, met 112.
Politie Duiven
Politie Duiven heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd.
Vernieling in park de Nieuweling

Afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur is er een vernieling gepleegd in park de Nieuweling. Een getuige zag dat een viertal jongeren met twee scheppen een bord aan het vernielen waren. Een van de vier had een wit shirt aan.

Toen de jongeren de getuige zagen zijn zij er met z'n vieren op twee fietsen vandoor gegaan. Zij lieten de scheppen/batsen achter.

Mocht je ons kunnen vertellen wie de daders zijn geweest dan horen wij dat uiteraard graag. Mocht je dit lezen en jezelf herkennen in bovenstaande actie dan mag je je uiteraard ook melden.

Wij zijn bereikbaar via 0900-8844 of via een privebericht.
Politie Duiven
Politie Duiven
Kinderboekenweek

Vandaag zijn de kleuters van basisschool De Wissel in Zevenaar voorgelezen door collega Gerard. Het boek: “Hé, wie zit er op de wc?” viel in goede aarde. De kinderen stelden hierna nog enkele pittige vragen over de politie.
Een leuke afsluiting de laatste dag voor de herfstvakantie!
Politie Duiven
Politie Duiven
Dierendag winactie

Vandaag mogen wij de winnaar bekend maken..

Noor Schoester
Van harte gefeliciteerd met deze mooie Bumperkalender!
Politie Duiven
Politie Duiven
Aanrijtijden

Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Wij vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren wij maandelijks onze reactietijden op Facebook.

In de maand september waren wij in de gemeente Duiven in 33 van de 34 spoedgevallen op tijd.
De ene keer dat we niet binnen de norm van 15 minuten ter plaatse waren betrof een onwel wording van een bestuurder op de A12.

De 34 spoedmeldingen waren erg divers. Denk bv. aan overlast, aanrijding met alleen schade of met letsel, gezondheid van mensen en winkeldiefstal. Voor het rijden onder invloed is onder andere een rijbewijs ingevorderd en een tijdelijk rijverbod opgelegd. Ook bij meldingen van een inbraak- of overvalalarm willen wij er zo snel mogelijk zijn. In september waren er acht alarmmeldingen; in alle gevallen was het loos alarm.

De cijfers op deze afbeelding zijn tot stand gekomen doordat we een verdiepende analyse hebben gedaan op de landelijke resultaten van de reactietijden. Hierdoor kunnen deze cijfers afwijken van landelijke cijfers.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk en daar waar nodig hulp te verlenen!
Politie Duiven
Politie Duiven
Alcoholgebruik in het verkeer.

Afgelopen maand hebben wij de nadruk gelegd op alcohol in het verkeer.
Bij verschillende controles in de avond- en nachturen, hebben wij mensen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Een opsomming:

- In totaal hebben wij 16 keer een persoon staande gehouden die alcohol op had tijdens het besturen van een auto of snor/bromfiets.
- De hoogste uitslag is op dit moment 1110 ug/l. Dit is ongeveer 2,5 promille en dus 5x zoveel als is toegestaan. Echter zijn er ook bloedproeven bij bestuurders afgenomen waardoor het langer duurt voordat deze uitslag er is.
- In totaal zijn er 5 rijbewijzen ingevorderd.

Verder zijn er verschillende verkeersongevallen ontstaan door het gebruik van alcohol. Wanneer dit gebeurd, kan het zijn dat een verzekering de schade niet uitkeert.

Naast de controle op alcohol hebben we ook nog andere zaken opgepakt die naar voren kwamen. Bijvoorbeeld het rijden zonder rijbewijs, waarbij het voertuig door ons in beslag is genomen.

Wij zullen deze controles blijven uitvoeren. Stapt u achter het stuur, drink dan van te voren geen alcohol.
Politie Duiven
Politie Duiven
Spreekbeurtpakket Politie

Heb jij altijd al meer willen weten over de politie? En wil jij jouw klas daar ook meer over vertellen? Houd dan je spreekbeurt of je werkstuk over de politie. Informatie, filmpjes en foto’s om jouw spreekbeurt zo tof mogelijk te maken vind je in het nieuwe spreekbeurtpakket van de politie op https://www.vraaghetdepolitie.nl/school/werkstukinformatie

Tag hieronder de basisscholen binnen de gemeente Duiven!