Nieuws uit Zevenaar

ZevenaarPlaza
ZevenaarPlaza heeft een foto van Gemeente Zevenaar gedeeld.
De mannen en vrouwen van de strooiploeg gaan zo op pad. Let op het kan dus glad zijn! #Zevenaar #gladheidsbestrijding #voorzichtig
ZevenaarPlaza
ZevenaarPlaza heeft het bericht van Politie Zevenaar gedeeld.
Diefstallen vanaf camping en uit de Haven.

Afgelopen week heeft de politie meerdere meldingen gekregen van diefstallen vanaf boten. Deze meldingen waren allemaal op camping de Mars te Lathum.

Bij nader onderzoek bleek ook dat er een aantal caravans opengemaakt waren en dat deze doorzocht waren. De politie is druk met het onderzoek bezig en mogelijk komen er nog meerdere diefstallen bij omdat niet iedereen op de camping aanwezig is.

De diefstallen zijn 11 januari 2019, ontdekt, maar kunnen ook eerder zijn gepleegd.

Heeft u de afgelopen tijd iets bijzonders gezien met betrekking tot deze diefstallen, neem dan contact op met de politie 0900-8844

Ziet u iets verdacht en geeft het "onderbuikgevoel" aan dat het niet klopt, bel dan 112.
ZevenaarPlaza
ZevenaarPlaza heeft een foto van Gemeente Zevenaar gedeeld.
In verband met rioleringswerkzaamheden is de Zwalmstraat in Giesbeek, vanaf de rotonde Rivierweg tot en met de Tulpstraat, afgesloten vanaf 21 januari 2019 in plaats van de eerder aangekondigde datum van 14 januari. De werkzaamheden zijn gepland tot en met 1 maart. De bushalte aan de Zwalmstraat vervalt in deze periode. Aan de Rivierweg wordt een tijdelijke halte geplaatst.
ZevenaarPlaza
ZevenaarPlaza heeft het bericht van Politie Gelderland & Overijssel gedeeld.
Camerabeelden helpen de politie bij het vinden van daders. Hangt er een camera aan jouw woning of bedrijfspand? Laat het de politie weten! Hoe beter de politie weet waar in jouw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij misdrijven kunnen oplossen.

Stel, er wordt bij jou ingebroken. Zij kijken dan in een databank wie bij jou in de buurt een camera heeft. Vervolgens kunnen zij snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera’s, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt jouw camera niet alleen je eigen bezit, maar help je tegelijkertijd jouw buurt veiliger te maken. Je kunt jouw camera aanmelden via www.politie.nl/cib (hier staan ook de veelgestelde vragen) of via jouw wijkagent.
ZevenaarPlaza
ZevenaarPlaza heeft een foto van Gemeente Zevenaar gedeeld.
In november is gestart met het verleggen van kabels en leidingen rondom de Arnhemseweg. Deze moeten ruimte maken voor de reconstructie van de Arnhemseweg. Door het verleggen van de kabels en leidingen blijven ze toegankelijk voor onderhoud en calamiteiten.

Op 14 januari beginnen de nutsbeheerders met het verleggen van leidingen onder het fietspad ter hoogte van de kasteelwoningen. Het fietspad vanuit Duiven richting de rotonde in Zevenaar wordt hierdoor voor twee weken afgesloten en het fietsverkeer wordt omgeleid door middel van een tijdelijk pad over het Schouwpad naar de Schalmei. De omleiding zorgt ervoor dat fietsers tot dinsdag 29 januari door de Schalmei en Schellenkrans fietsen. Vanaf dan kunnen fietsers weer over het bestaande fietspad aan de Arnhemseweg.

Het fietspad vanuit Duiven richting de rotonde in Zevenaar wordt hierdoor voor twee weken afgesloten en het fietsverkeer wordt omgeleid door middel van een tijdelijk pad over het Schouwpad naar de Schalmei. De omleiding zorgt ervoor dat fietsers tot dinsdag 29 januari door de Schalmei en Schellenkrans fietsen. Vanaf dan kunnen fietsers weer over het bestaande fietspad aan de Arnhemseweg.

Wanneer alle werkzaamheden volgens planning verlopen liggen alle nieuwe kabels en leidingen op 1 april op de juiste plek in de grond en zijn deze werkzaamheden op dat moment gereed. Over specifieke tijdelijke afsluitingen van de nutsvoorzieningen informeren de nutsbedrijven de woningen die het betreft.