2e editie van de Ploggingrun

2e editie van de Ploggingrun

20 juni, 2019 Uit Door admin

Na het geweldige succes van afgelopen jaar, zal op zaterdag 22 juni a.s. de 2e editie plaatsvinden van de Ploggingrun, georganiseerd door loopgroep FroS en Stichting GoClean de Liemers.

Wat is Ploggen? Tijdens het hardlopen zwerfafval opruimen. Ploggen is “overgewaaid” uit Zweden en een samenvoegsel van het Zweedse woord “Plocka up” (oprapen) en jogging.

Plogging is goed voor het milieu maar ook voor de conditie. Iedereen kan meedoen, jong, oud en rolstoelgebonden. Naast de hardlooproutes hebben we tevens wandelroutes, aparte routes voor kinderen en routes voor rolstoelgebruikers.

Start en finish van de run zullen in het Horsterpark bij het theepaviljoen zijn. De aanvangstijd is 10.00 uur.

Er zijn in totaal 11 routes, variërend tussen de 1.8 en 10 kilometer. Voor ieder wat wils. Deelnemers die inschrijven op de langere afstanden worden met auto’s vanuit het Horsterpark naar het vertrekpunt gebracht.

De gemeente Zevenaar voelt zich ook verbonden met dit onderwerp en als try-out zullen er dit jaar tevens 2 routes van deze gemeente naar het Horsterpark lopen. Handschoenen, hesjes, vuilniszakken en Wimmers wordt geregeld vanuit de organisatie.

De wandelaars vragen wij het zwerfafval op de route te registreren d.m.v. een foto. Wilt u hiervoor thuis de Litterati App installeren op uw smartphone en deze opgeladen meenemen. Bij aanmelding ontvangt u van ons een korte instructie hierover.

Vragen via; info@goclean-deliemers.nl 

Aanmelden kan via de link op website https://frosinfo.wordpress.com