Aanhouding heterdaad diefstallen met geweld

23 mei, 2018 Uit Door admin

Duiven – Dinsdagavond rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er op het parkeerterrein bij de voetbalvelden aan de Westsingel in Duiven een persoon geslagen zou worden, hierbij was een verdachte met ontbloot bovenlichaam weggelopen.

Een eenheid van de politie is naar het slachtoffer gegaan, hier bleek dat de verdachte de autosleutels van het slachtoffer had geprobeerd af te pakken. Terwijl hij om de sleutels vroeg heeft hij het slachtoffer geschopt en geslagen. Het slachtoffer heeft naast de schrik ook pijn aan het hoofd en enkele schaafwonden opgelopen. Het slachtoffer is opgevangen door de politie en er is direct een aangifte opgenomen.

De politie is met meerdere eenheden direct op zoek gegaan naar de verdachte. Na enige tijd werd er door een buschauffeur doorgegeven dat hij op de Rijksweg een jongeman met ontbloot bovenlichaam had zien liggen. Toen de politie daar ter plaatse kwam zagen ze in de berm een jongeman die volledig voldeed aan het signalement. Bij het zien van de politie zette hij het op een rennen, na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.

Ook bleek deze verdachte verantwoordelijk voor een beroving van een vrouw op de Zuidelijke Parallelweg in Westervoort. Hier had de verdachte een vrouw van de fiets geduwd en haar elektrische fiets gestolen. De fiets van het slachtoffer op de Zuidelijke Parallelweg in Westervoort is inmiddels teruggevonden en weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De verdachte zit nog vast. Justitie bepaald wat er met hem gaat gebeuren.

Mocht u getuigen zijn geweest van een van bovengenoemde feiten en heeft de politie nog geen contact met u hebben gehad neem dan even contact op via 0900-8844.