Aanhouding na inbraken in parkeergarage IKEA

Aanhouding na inbraken in parkeergarage IKEA

12 december, 2023 Uit Door admin

Op woensdag 28 november jl. is er in de parkeergarage van IKEA in Duiven, bij een tweetal auto’s ingebroken. Maar de dader en zijn voertuig werden vastgelegd door beveiligingscamera’s, wat cruciaal bleek voor de verdere ontwikkelingen.

Een week later werd de bewuste auto gespot door een eenheid van Politie Landelijke Eenheid. Opnieuw bleek de verdachte een specifieke voorkeur te hebben voor Zweeds design, of op zijn minst voor de persoonlijke eigendommen van liefhebbers van deze stijl. De camerabeelden onthulden dat hij bij zijn terugkeer in de parkeergarage diverse auto’s nauwlettend observeerde en vervolgens inbrak in een voertuig, in de veronderstelling dat hij onopgemerkt kon ontsnappen.

Dankzij een snelle tip aan de politie over deze recente activiteit van de verdachte, konden zij hem langs de A12 aanhouden. De arrestatie betrof niet alleen de inbraak in de parkeergarage, maar ook andere inbraken en diefstallen. Naast een proces-verbaal voor deze specifieke inbraak en diefstal, ontving de verdachte tevens twee boetes voor het niet tonen van identificatie en het overschrijden van de toegestane maximale snelheid.

Binnenkort zal de verdachte zich moeten verantwoorden voor zijn daden voor de rechter.

foto: Politie Rivierenland-Oost