Autosloopbedrijf volledig in as na grote brand

Autosloopbedrijf volledig in as na grote brand

31 juli, 2020 Uit Door admin

Duiven – Vrijdagmorgen heeft er een zeer grote brand bij een autosloopbedrijf op de Maststraat in Duiven ervoor gezorgd dat er zelfs een NL-Alert uitgegeven werd i.v.m. de rook. De brandweer was groots aanwezig, en de omgeving werd ruim afgezet door de hulpdiensten.

De brand op de autosloperij werd ongeveer 08:30 uur ontdekt. De brandweer die ter plaatse kwam schaalde direct op naar een middelbrand en vervolgens naar zeer grote brand. Er zijn brandweervoertuigen vanuit Ede tot aan Zutphen i.v.m. de brand opgeroepen om te helpen om de brand te bestrijden. De zwarte rookwolken waren tot in de verre omgeving zichtbaar en zelfs in Utrecht kwamen roetdeeltjes terecht.

NL-Alert
Rond 10.20 uur is er in een groot gedeelte van Gelderland een NL-Alert verzonden voor de zeer grote brand. In het NL-Alert werd opgeroepen om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

File op A12
Mede door de grote rookwolken die er door de brand ontstonden kwam er op de A12 van Zevenaar naar Arnhem een file te staan door kijkers naar de rook.

De brand was rond 14.00 uur onder controle maar de brandweer verwacht nog lang na te moeten blussen. De woning en de garage die ook op het terrein stonden zijn ook afgebrand.

foto boven M.Jansen
hieronder nog meer foto’s en filmpjes

beelden R.Sanders
beelden R.Sanders