Beachcenter De Liemers feestelijk geopend

Beachcenter De Liemers feestelijk geopend

9 september, 2018 Uit Door admin

Duiven – Zondagmiddag is op sportpark de Nieuweling “Beachcenter De Liemers” feestelijk geopend door wethouder Johannes Goossen. 

Professioneel beachvolleybalspeelsters Jolien Sinnema en Laura Bloem waren ook bij de drukbezochte opening aanwezig en gaven een clinic. Ook speelden ze de eerste officiële wedstrijden tegen de finalisten van het toernooi dat in de week voor de opening werd georganiseerd.

Na een de openingsspeech door wethouder Johannes Goossen sloeg hij zelf ook een bal over het net, waarna de wedstrijden en de feestelijkheden werden voortgezet. 

Beachcenter de Liemers is een initiatief van twee lokale sportverenigingen: volleybalvereniging Livo en korfbalvereniging Duko. De vier beachsportvelden hebben een afmeting van 62 bij 35 meter.

Deze beachsportvelden geven mogelijkheid tot het beoefenen van beachvolleybal en beachkorfbal. In de toekomst kan er ook worden gedacht aan beachtennis. De velden hebben een NeVoBo A+-status; het formaat, de inrichting en de vrije ruimte tussen aangrenzende velden zijn zodanig dat er op professioneel niveau wedstrijden kunnen worden gespeeld. Dankzij de status kunnen er ook internationale toernooien worden georganiseerd. 

Bloem en Sinnema maakten hun debuut als team tijdens het DELA Beach Open, van 3 t/m 7 januari in de Sportcampus in Den Haag. Tijdens het EK Beachvolleybal afgelopen juli haalden ze de 8e finales. Beide spelen al enkele jaren op internationaal niveau beachvolleybal.

De Capoeira-groep Batuque verzorgde een opzwepend optreden waarin vechtkunst, spectaculaire acrobatiek, harmonieus spel, theater en traditionele muziek samenkomen. Kinderen konden zich vermaken op de stormbaan en het springkussen. Grafitti-artiest Emil van der Wijst (Decofiti/www.decofiti.nl) heeft op deze dag een grafitti-kunstwerk aangebracht op de spullencontainer.

Meer informatie over het beachcenter is te vinden op de Facebookpagina van beachcenter de Liemers.

Adres: De Nieuweling 5, 6921 JL Duiven

Een impressie van deze dag: