Bluesmiddag bij Zaal Gieling in Groessen

Bluesmiddag bij Zaal Gieling in Groessen

28 september, 2022 Uit Door admin

De Stichting Duuves Mixed Music is deze zomer nieuw leven ingeblazen. Dat leidt onder meer tot twee bluesfeesten dit najaar. De eerste is op zondagmiddag 2 oktober bij Zaal Gieling in Groessen met optredens van de topbands Sweet Bourbon en Julian Sas & Band.

De middag begint op 2 oktober om 14.30 uur met Sweet Bourbon. Een gevestigde naam in de blueswereld. De band werd opgericht in 2014 en heeft inmiddels vijf albums uitgegeven. Er worden shows gegeven in binnen- en buitenland en de kritieken zijn altijd lovend. De band wordt door insiders gerekend tot het ‘bovensegment’ van het clubcircuit. In de muziek van Sweet Bourbon zijn invloeden van rock, jazz en soul te horen.

De band bestaat uit: René van Onna (leadzang), Roeland van Laer (basgitaar), Chris Janssen (gitaar), Willem van der Schoof (toetsen), Martijn Cuypers (drums), Henny Oudesluijs (zang) en Suzan Wattimena (zang).

Na Sweet Bourbon is het podium bij Gieling voor Julian Sas & Band. Een ware top-act. De uit Beneden-Leeuwen afkomstige Julian Sas (52) is een geboren muziekmaker. Hij liet zich inspireren door gitaargrootheden als Johnny Winter, Walter Trout, Rory Gallagher en vooral Jimi Hendrix, en bluesgiganten als John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

De Julian Sas Band bestaat al sinds 1994 en wordt gevormd door Julian Sas (gitaar en zang), Edwin van Huik (bas) en Lars-Erik van Elzakker (drums). Muzikaal heeft de band al die jaren niet stil gestaan. Naast blues klinken veel stijlen in de muziek door, zoals jazz, heavy metal, classic rock en country.

Een kaartje voor de bluesmiddag op 2 oktober bij Zaal Gieling in Groessen kost 12,50 euro in de voorverkoop (via www.duuvesmixedmusic.nl) en 15 euro aan de deur. Aanvang: 14.30 uur, eind rond 19.30 uur.

Zaterdag 19 november is er opnieuw een bluesavond van De Stichting Duuves Mixed Music. In De Ogtent in Duiven staat dan de Still Believe Band van Hans la Faille. Dit gezelschap speelt vooral nummers van Cuby & The Blizzards, Herman Brood en Sweet d’Buster.

 

Foto: René Nijhuis Fotografie.