BOSS-akkoord gemeente Duiven ondertekend

BOSS-akkoord gemeente Duiven ondertekend

14 maart, 2020 Uit Door admin

Het laatste puzzelstuk is gelegd. Na het Nationaal Sportakkoord heeft de gemeente Duiven haar eigen lokaal BOSS-akkoord gemaakt. Tijdens een sportieve avond in sporthal Triominos op maandag 9 maart ondertekenden de aanwezige partners het akkoord.

De gemeente, sportaanbieders, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven zetten zich samen in voor het BOSS-akkoord. De gezamenlijke visie en droom is om iedere inwoner van de gemeente Duiven met plezier te laten Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen. Sport en bewegen kan veel bijdragen aan de maatschappij. Het zorgt voor verbinding en ontmoeting tussen inwoners en organisaties.

De speerpunten van BOSS
Het BOSS-akkoord bestaat uit de speerpunten Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen. Die zijn uitgewerkt in de thema’s: inclusief sporten (iedereen moet mee kunnen doen), duurzame sportomgeving, vitale sport- en beweegaanbieders en van jongs af aan vaardig in bewegen. Er zijn acht overkoepelende ambities gekozen, met concrete acties. Zo krijgen verenigingen ondersteuning bij het toegankelijker maken van hun club en gaat men meer bewegen met ouderen met dementie. Wandel- en fietsroutes worden veiliger en sportaanbieders zetten zich in voor een actieve rol in de wijk om zo de leefbaarheid te vergroten.

Samen BOSS verder brengen
Wethouder Johannes Goossen is trots op het BOSS-netwerk in de gemeente Duiven: “Het geeft veel energie om te zien hoeveel partijen in Duiven, Loo en Groessen hebben meegedacht over dit BOSS-akkoord. Dit akkoord is ook een uitnodiging aan iedereen die nog niet betrokken was! Doe mee met ons bruisende BOSS-netwerk voor een gemeente Duiven waarin iedereen samen kan Bewegen, Ontmoeten, Sport en Spelen!”