Buurtpreventie Mosterdhof van start gegaan

6 december, 2014 Uit Door admin

1796476_486770021429314_1806447218_nWestervoort – Op de Mosterdhof in Westervoort is er begonnen met de LAS App, LAS staat voor Lokaal Alarm Systeem.

Het initiatief van het opstarten van een buurt LAS app komt vanuit een individueel idee, geïnspireerd op de goede ervaringen vanuit de Lommerweide, Duiven. Om dit initiatief te laten slagen is er contact gezocht met gebiedsteam Noord en de wijkraad. Deze zijn op de hoogte en ondersteunen de introductie van de LAS app.

Gebiedsteam Noord bestaat uit o.a. uit de wijkagent en de gemeente Westervoort. Een aantal dagen geleden heeft Jelco Luimes zich aangemeld om te ondersteunen bij het opstarten van de APP en het eventueel uitbreiden in heel Westervoort van dit project. Jelco studeert integrale veiligheidskunde aan de hogeschool in Utrecht.

De LAS app is een communicatiemiddel om snel buurtbewoners te alarmeren in een onveilige situatie.  Voor meer informatie kijk ook www.lokaalalarmsysteem.nl

Alle bewoners van de Mosterdhof hebben vandaag een flyer ontvangen en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Samen hopen wij er een succes van te maken en het veiligheidsgevoel in de wijk te vergroten.

Wil u zelf ook iets doen in uw wijk? Neem dan contact op met Jelco Luimes of Edith Teerlink via mosterdhofwestervoort@gmail.com.