Commissaris van de Koning brengt bezoek aan gemeenten Duiven en Westervoort

Commissaris van de Koning brengt bezoek aan gemeenten Duiven en Westervoort

2 oktober, 2020 Uit Door admin

Op donderdag 1 oktober Heeft de Commissaris van de Koning, de heer John Berends, een gecombineerd gemeentebezoek aan Duiven en Westervoort gebracht. 

Tijdens het werkbezoek sprak de Commissaris van de Koning met zowel het college van Westervoort als dat van Duiven over de actuele thema’s in beide gemeenten, zoals de omgevingsvisie Westervoort en Duiven, financiële ontwikkelingen in het Sociaal Domein en participatie met en vanuit de samenleving en natuurlijk ook de impact van corona op onze gemeenschap. De ontmoeting vond plaats in de Verzameling.

Als voorzitter van zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten is hij ook ‘het gezicht’ van de provincie. Naast zijn taken als voorzitter van beide Staten is de commissaris ook vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Eén van de taken die daarbij hoort, is het toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legt hij regelmatig gemeentebezoeken af. 

Op de foto v.l.n.r. Burgemeester van Arend van Hout (Westervoort), Commissaris van de Koning dhr John Berends en Burgemeester Huub Hieltjes (Duiven)