“De Nachtwacht” hangt in Duiven !

“De Nachtwacht” hangt in Duiven !

13 januari, 2019 Uit Door admin

Duiven – Het schilderij “de Nachtwacht” van de schilder Rembrandt van Rijn hangt tijdelijk in Duiven….

Natuurlijk betreft het hier een replica. Maar niet zo maar één, zelfs een uniek exemplaar omdat dit werk geschilderd is in de originele afmeting zoals Rembrandt van Rijn dit in 1642 heeft gemaakt. In 1715 is het originele werk ingekort. En dit schilderij wordt geveild door veilinghuis Derksen in Arnhem.

De huidige eigenaar heeft een Chinees bedrijf de opdracht gegeven om een kopie te maken in de originele afmeting. 17 Professionele schilders hebben 11 maanden hard gewerkt om dit bijzondere schilderij te maken. Het werk is gevat in een deelbare lijst van firma Lex Lijstenmakerij Arnhem. Het schilderij is enkele jaren geleden op reis geweest om op zoek te gaan naar de waarde.

Het werk is in verband met de afmeting niet in het pand van veilinghuis Derksen aanwezig. Kijkgelegenheid is op maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 09.00-17.00 uur bij Ruben Robijn BV, Stenograaf 1a te Duiven. De veiling is op maandagavond 4 februari ca. 20.00 uur, Amsterdamseweg 23 Arnhem en Live streaming op derksen-veilingbedrijf.nl voor kijken en bieden.