De poëtische kaart van Duiven, Groessen en Loo.

De poëtische kaart van Duiven, Groessen en Loo.

7 juni, 2019 Uit Door admin

Duiven – Dit najaar komt er een poëtische kaart van Duiven. Alle inwoners van Duiven, Groessen en Loo kunnen hun dorp op de kaart zetten met een zelf geschreven gedicht. Inzenden kan vanaf nu tot 1 september, naar humphrey.ottenhof@gmail.com voor 1 september 2019. De gedichten mogen maximaal 20 regels tellen.

Een dorp tot leven brengen in gedichten. Iedereen uit Duiven, Groessen en Loo heeft zo zijn lievelingsplekken. Een bocht in de dijk, een veldje waar hij vroeger speelde, een bijzonder huis. Veel mensen beleven plezier in het schrijven gedichten maar die worden nooit gepubliceerd. Hoe mooi is het, als uw gedichten over uw mooie dorp door duizenden worden gelezen in de krant? En als er op een kaart wordt getoond, waar die gedichten zich afspelen?  Duiven Poëtisch op de Kaart is een actie die dit realiseert, met een eindpresentatie najaar 2019. Doe mee! Schrijf dan nu een gedicht over uw bijzondere plek in uw dorp. In 2018 stond Westervoort poëtisch op de kaart en na Duiven in 2019  komt Zevenaar in 2020 aan de beurt. Daarmee is heel de Liemers in gedichten in kaart gebracht.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Leven in de Liemers / Cultuur- en Erfgoedpact. Bedenker en uitvoerder Humphrey Ottenhof is dorpsdichter van Westervoort en docent creatief schrijven van Kunst Kring Duiven en Kreatieve Kring Westervoort.