Dickens in de Liemers betovert Duivense Horsterpark

Dickens in de Liemers betovert Duivense Horsterpark

11 december, 2023 Uit Door admin

Op de zevende editie van Dickens in de Liemers, waar het weer de enige onvoorspelbare factor was, werd het Duivense Horsterpark omgetoverd tot het negentiende-eeuwse Londen van Charles Dickens. Vele duizenden bezoekers trotseerden het slechte weer om toch een kijkje te nemen bij dit evenement.

De vlekkeloze organisatie zorgde voor een onvergetelijke ervaring, waarbij vrijwilligers en cliënten van ZoZijn zich inzetten om iedereen te vermaken. Met thema’s uit de Dickenstijd kwamen personages als Scrooge, Oliver Twist en de Christmas Carol Singers tot leven, waardoor bezoekers werden meegevoerd naar een andere tijd.

Het Horsterpark veranderde in een levendig schouwspel, bevolkt door boeren, burgers, buitenlui, schoorsteenvegers en schoenenpoetsers. Zwervers bedelden om geld, wasvrouwen deden hun was, boefjes pleegden diefstallen en de veldwachter handhaafde de orde. Kantoorklerken, keurige dames en deftige notabelen flaneerden door de straten, waardoor een authentieke sfeer werd gecreëerd.

Naast de visuele pracht waren er ook boeiende optredens en activiteiten voor alle leeftijden. Kinderen genoten van de poppenkast en luisterden aandachtig naar de verhalenverteller. De muzikale noten werd verzorgd door de accordeonist Tonny Willems, de midwinterhoorngroep Bergh en Westfort Brass.

Dit jaar kenmerkte zich door een vernieuwd decor en kraampjes die over het hele terrein waren opgesteld, waardoor bezoekers konden genieten van een gevarieerd aanbod aan ambachtelijke waren en lekkernijen.

Dickens in de Liemers 2023 was niet alleen een reis terug in de tijd, maar ook een feestelijke samensmelting van geschiedenis, cultuur en entertainment. Een hartelijke dank aan alle betrokkenen die hebben bijgedragen aan het succes van dit betoverende evenement!


video Radio Mozaiek