Dinsdag ligt het openbaar vervoer in het hele land plat

Dinsdag ligt het openbaar vervoer in het hele land plat

24 mei, 2019 Uit Door admin

De NS verwacht dat er dinsdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer ‘zeer beperkt tot geen treinverkeer’ is. De spoorvervoerder raadt reizigers af naar de stations te komen. Ook in Gelderland staan komende dinsdag 28 mei bussen en treinen stil.

Of treinen van Breng wel rijden, is nog onduidelijk. Breng adviseert hun website en sociale media kanalen in de gaten te houden. Waar mogelijk gaat de NS wel proberen enkele treinen te laten rijden. Maar dat zal ‘zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn’

Omdat er niet bekend is hoeveel mensen gaan staken, kan de NS niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. ‘Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen’, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

De werknemers staken om hun eisen over het pensioenstelsel kracht bij te zetten. De ov-staking duurt 24 uur, maar ook de pensioenacties die voor woensdag gepland staan, kunnen gevolgen hebben voor het treinverkeer, aldus de NS.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur): ‘Het wordt heel vervelend. Dinsdag wordt een moeilijke dag voor de reizigers.’ De staatssecretaris adviseert iedereen zich goed voor te bereiden op de staking en te zoeken naar alternatieven.