Dit jaar opnieuw een Zomerschool in de gemeente Duiven

Dit jaar opnieuw een Zomerschool in de gemeente Duiven

5 februari, 2019 Uit Door admin

Duiven – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven gaf op 18 december 2018 akkoord op de  ‘Notitie Evaluatie Zomerschool Duiven 2018’ en heeft besloten om deze opnieuw door te laten gaan in 2019.

Zomerschool geslaagd
Uit de evaluatie blijkt dat de Zomerschool zeer succesvol was. Het hoofddoel van de Zomerschool was het voorkomen van taalterugval bij kinderen van statushouders uit de gemeente Duiven. Het tweede doel was het bevorderen van sociale integratie van de doelgroep. Met een bereik van 76% van de doelgroep is de gemeente heel tevreden.

Geen terugval
Vanuit basisschool ‘De Wiekslag’ te Duiven (waar de Taalklas is gesitueerd) vernam de gemeente dat de kinderen in de Taalklas, na de zomervakantie van 2018, geen ‘taaldip’ hebben laten zien.

Activiteiten lokale instellingen
De Zomerschool had gemeente niet kunnen organiseren zonder de medewerking van de vrijwilligers, de lokale instellingen en verenigingen bij de organisatie van de activiteiten voor de Zomerschool. Zonder hen was het niet gelukt.

Verder is de thematische aanpak in combinatie met het dagelijkse taalmoment een waardevolle combinatie geweest om te kunnen voldoen aan de primaire doelstelling.

Taalprogramma voor ouders
Voor de organisatie van de Zomerschool in het jaar 2019 ligt de opgave om ook voor de ouders een inhoudelijk taalprogramma aan te bieden. Voor dit ouderprogramma wil de gemeente de samenwerking gaan zoeken met het Taalhuis.