Doek is gevallen voor Power Horse Duiven

Doek is gevallen voor Power Horse Duiven

28 december, 2018 Uit Door admin

Duiven – De jaarlijkse trekpaardencompetitie, de Power Horse Duiven gaat niet meer door. De organisatoren Gert-Jan en Ellen Kooistra krijgen de financiĆ«n niet rond.

Sinds 2003 werd het evenement in het Horsterpark in Duiven gehouden, maar de huidige organisatoren kregen het niet meer voor elkaar om meer geld binnen te halen om het evenement te organiseren. Gert-Jan en Ellen Kooistra vinden het erg jammer, en het heeft voor hun heel wat slapeloze nachten gezorgd. Ze hebben een eigen bedrijf en al drie jaar waren ze de grootste sponsor maar het werd te gek om alle kosten te dekken.

Volgens Ellen Kooistra is er heel veel moeite gedaan om meer geld binnen te halen. Zo is er geprobeerd om een markt bij het evenement te organiseren, maar hier was uiteindelijk te weinig animo voor. Ook was het heel moeilijk om sponsoren te vinden, en de kosten waren te hoog.

Power Horse Duiven was onderdeel van de zeven trekpaardenwedstrijden in de internationale competitie van Power Horse, deze competitie wordt gewoon doorgezet in Nederland en Belgiƫ. Volgens Henk Nijland, oud wethouder van Duiven, bestaat de competitie al sinds 2000 en hij heeft de wedstrijd in 2003 naar Duiven gehaald. Nog steeds zit Henk Nijland in de overkoepelende organisatie die nu op zoek is voor een alternatieve locatie.