Drugspand in Duiven gesloten

Drugspand in Duiven gesloten

18 november, 2022 Uit Door admin

Eind september heeft de politie een inval gedaan in een woning aan De Lariks. Bij het doorzoeken van de woning vond de politie een handelshoeveelheid hard- en softdrugs, een wapen en een busje pepperspray. Daarom is dit drugspand in Duiven gesloten. Omdat de huurders de huur al hebben opgezegd en de woning hebben verlaten, duurt de gedwongen sluiting één maand. De sluiting is van belang om de aantasting van het woon- en leefklimaat en het veiligheidsgevoel in de omgeving van de woning te herstellen. De woning is tot en met 17 december 2022 gesloten.

 

Burgemeester Huub Hieltjes: “We moeten samen de drugcriminaliteit in onze wijken aanpakken. De aanwezigheid van harddrugs is een gevaar voor de gezondheid. Drugshandel gaat samen met geweld en andere vormen van criminaliteit. Dat kunnen we niet toestaan.”

 

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Zo’n maatregel wordt genomen om ervoor te zorgen dat het pand niet meer bekend staat als locatie waar drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel.

 

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat inwoners ook zelf aan de slag gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties, maar verdachte situaties ook te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen kunnen we de gemeente veilig houden.