drukbezochte open dag bij 4PET Recycling, Rioolzuivering en de AVR

drukbezochte open dag bij 4PET Recycling, Rioolzuivering en de AVR

2 juni, 2018 Uit Door admin

Duiven – Zaterdag kon je bij de rioolwaterzuivering zien hoe afvalwater gezuiverd wordt en hoe plastic flesjes gerecycled worden bij 4PET recycling. Onder grote belangstelling was er een open dag bij 4PET Recycling en de rioolwaterzuivering op bedrijventerrein InnoFase aan Roelofshoeveweg 4 in Duiven.

Waterschap Rijn en IJssel en 4PET Recycling hebben deze dag georganiseerd om een kijkje achter de schermen te nemen bij de rioolwaterzuivering van het waterschap en 4PET Recycling. Bij 4PET Recycling verwerken ze statiegeldflessen tot een nieuwe grondstof voor verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. Ook was te zien hoe de bedrijven 4PET, afvalverwerker AVR en het waterschap samenwerken door de warmte, het water en de energie met elkaar uit te wisselen.

Er waren op de open dag veel activiteiten voor het hele gezin. Ook tuinman Lodewijk Hoekstra van het programma Eigen Huis en Tuin was aanwezig voor een meet en greet en om iedereen tips te geven hoe we met z’n allen onze tuinen en leefomgeving klimaatbestendiger kunnen maken.

Weet van Water
De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar hadden ook de primeur van de start van de campagne “Weet van Water”. Deze campagne gaat vooral om de mensen bewuster te maken hoe ze om kunnen gaan met regenwater in en om het huis. Over schoon water, veilige dijken, wateroverlast, duurzaamheid, klimaat en nog veel meer. Burgemeester Rik de Lange van Duiven, Wethouder Hans Sluiter uit Westervoort en Wethouder Hans Winters uit Zevenaar verrichte samen met Lodewijk Hoekstra de aftrap van de campagne. Door het simuleren van een overstroming in een bak, waarin een mini dorp gebouwd was, werd duidelijk gemaakt dat als er stukken bestratingen vervangen zouden worden met andere materialen die water op kunnen nemen of afvoeren dat de kans op een overstroming kleiner is.

De kinderen konden dijken bouwen, ontdekken welke diertjes er zoal leven onder water en kijken hoe hoog het water komt bij jou in de straat als de dijken breken. Er kon geklommen worden op een klimwand. Verder was er te zien hoe er samengewerkt wordt door de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar met het klimaatbestendiger inrichten van openbare ruimtes. Buurbedrijf Suez liet met diverse vuilniswagens zien en hoe zij zich bezig houden met recycling.

Uitrusten kon op het centrale festival terrein, waar ook een hapje, drankje en ijsje te nuttigen was.

Een impressie van deze open dag