Duivens noodherstelfonds voor kleine ondernemers en zzp’ers

Duivens noodherstelfonds voor kleine ondernemers en zzp’ers

17 november, 2022 Uit Door admin

De gemeente Duiven heeft sinds kort een noodherstelfonds voor kleine ondernemers en zzp’ers. Deze voucherregeling is opgezet in samenwerking met MKB Duiven. De eerste aanvragen zijn binnen, maar de gemeente en MKB Duiven hopen dat meer ondernemers een beroep doen op het fonds, indien nodig. Ook niet-leden van MKB Duiven komen in aanmerking.

 

Volgens burgemeester Huub Hieltjes zijn kleine ondernemers belangrijk voor het economische klimaat in de gemeente. “Ze zorgen voor levendigheid en werkgelegenheid. We willen ondernemers die getroffen zijn door corona of een andere crisis een duwtje in de rug geven, zodat ze hun bedrijf kunnen voortzetten in deze zo impactvolle periode”, aldus Hieltjes.

MKB Duiven-voorzitter Theo de Reus roept collega-ondernemers op om eventuele schroom opzij te zetten. “Ondernemers zijn gewend hun eigen boontjes te doppen, maar we leven in uitzonderlijke tijden en dan is het niet erg om een keer hulp aan te nemen.”

Het bijzondere aan het noodherstelfonds van de gemeente Duiven is dat het niet alleen geldt voor ‘coronaschade’, maar ook voor aantoonbaar nadeel door de gestegen grondstoffen- en energieprijzen of de torenhoge inflatie.

 

Toekomstbestendig maken

In het fonds zit 125.000 euro, waarvan 100.000 euro bestemd is voor vouchers (waardecheques) van maximaal 1000 euro per ondernemer. Hiermee kunnen kleine ondernemers (maximaal tien fte) hulp inkopen voor het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld de ontwikkeling of heroriëntatie van het bedrijf, het verbeteren van bedrijfsprocessen, digitalisering of bijscholing. Bij het aanvragen geldt ‘op is op’ en ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per ondernemer of zzp’er wordt maximaal één voucher toegekend.

De resterende 25.000 euro wordt ingezet voor advisering door collega-ondernemers. Hiervoor heeft MKB Duiven een helpdesk in het leven geroepen, die bestaat uit ondernemers (leden en niet-leden) met ieder hun eigen expertise. Per aanvraag worden maximaal twee adviesgesprekken van anderhalf uur vergoed. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor een voucher zijn niet verplicht om de helpdesk in te schakelen.

 

Info en aanmelding

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 juni 2023 worden ingediend bij het BedrijvenContactBureau van de gemeente Duiven: bcb@duiven.nl of 0316 – 279 111 (vragen naar Patrick Sessink). De officiële regeling staat op duiven.nl/financiele-steun. Ondernemers die de MKB Duiven Helpdesk willen versterken, kunnen contact opnemen met Theo de Reus: 0316 – 280 682.