Duivense energietoeslag kan vanaf 1 april worden aangevraagd

Duivense energietoeslag kan vanaf 1 april worden aangevraagd

27 maart, 2023 Uit Door admin

De gemeenteraad van de gemeente Duiven heeft tijdens de begrotingsbehandeling voor dit jaar veel geld vrijgemaakt voor een ruimhartige energietoeslag. Vanaf 1 april kunnen inwoners een aanvraag doen. Het gaat om een energietoeslag tot  €1300 voor huishoudens met een inkomen tussen 120% en 150% van de bijstandsnorm.

 

Terwijl de aanvraagprocedure voor deze toeslag werd voorbereid lanceerde de Rijksoverheid het Noodfonds Energie. De Duivense energietoeslag is aanvullend aan het landelijk noodfonds. Daarom moeten inwoners – zolang het landelijke noodfonds open is – eerst daar een aanvraag doen. Dit kan vooralsnog tot 30 april.

 

Bewoners die geld krijgen van het landelijk noodfonds, kunnen ook de Duivense energietoeslag aanvragen. Het bedrag wordt dan aangevuld tot maximaal € 1300,- Dit geldt voor inwoners met een inkomen tussen 120 en 150% van de bijstandsnorm. De bedragen verschillen per gezinssituatie. Ze zijn te vinden op de website van de gemeente. Verder wordt een vermogenstoets gedaan. Aanvragen kan tot 1 augustus. Bewoners die niet voldoen aan de voorwaarden voor het landelijke noodfonds, komen automatisch ook niet in aanmerking voor de Duivense energietoeslag.

 

Wethouder Gemma Tiedink: ‘De hoge energieprijzen brengt sommige inwoners in de problemen. Dat is natuurlijk niet gek. We willen hulp bieden om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. Maak gebruik van deze uitgestoken hand.’ Het Financieel Trefpunt van Mikado biedt hulp bij de aanvraag voor het landelijk noodfonds en de Duivense energietoeslag. Dit kan op afspraak via landelijknoodfondsenergie@1stroom.nl. Alle informatie en veel gestelde vragen staan op https://www.duiven.nl/energietoeslag.