Eerste stap renovatie Wijkern is gezet!

Eerste stap renovatie Wijkern is gezet!

26 mei, 2021 Uit Door admin

De eerste stap richting renovatie is gisteren gezet. Wethouder Johannes Goossen mocht samen met de voorzitter van de Wijkern de sloophamer gebruiken om de eerste stap te zetten. Wethouder Johannes Goossen: “Sinds medio 2018 zijn we in gesprek met besturen van De WijKern, Wijkraad Duiven-Zuidoost, Biljartvereniging Thuvine en een aantal gebruikers om te komen tot een betere en makkelijker toegankelijk ontmoetingscentrum in het voormalig Cultureel Centrum ’t Eiland. In december 2019 hebben we een intentieovereenkomst gesloten, waardoor we in januari 2020 onze gezamenlijke plannen konden presenteren aan de gemeenteraad. De gemeenteraad gaf in het voorjaar groenlicht voor de financiering van de verbouwing. Niemand kon toen vermoeden dat door het coronavirus deze mooie plannen enorme vertraging zouden oplopen. Daarom nu heel blij dat ik vandaag, namens de gemeente, samen met De WijKern de symbolische start mag maken door het slopen van een muur.

De Wijkern
De Wijkern is een plek en locatie waar de inwoners elkaar makkelijk kunnen treffen. Dit vinden wij als gemeente erg belangrijk. Laagdrempelige ontmoeting, toegankelijke activiteiten, inloop voor een kop koffie of het maken van een praatje. Op veel plekken binnen de gemeente Duiven is dit al goed geregeld. Op het eilandplein was de Wijkern al actief in het organiseren van allerlei activiteiten voor met name senioren. Met de verbouwing van het voormalige wijkcentrum tot een toegankelijk laagdrempelige ontmoetingsplek voor de buurt hopen we samen met de Wijkern, het consultatiebureau, de wijkraad, biljartvereniging Thuvine, Vluchtelingenwerk en diverse andere organisatoren van kleinschalige activiteiten een volgende stap te zetten tot een modern gebouw waar de samenwerkende deelnemers activiteiten en ontmoeting kunnen bieden aan buurt en wijk.

Marika Biacsics, voorzitter Wijkern: “Wij verheugen ons op een mooie toekomst en ideeën en bijdragen zijn altijd van harte welkom!”