Geld verdienen met het opruimen van vuurwerk

Geld verdienen met het opruimen van vuurwerk

20 december, 2022 Uit Door admin

Gemeente Duiven en Gemeente Westervoort organiseren een actie om vuurwerkafval op te ruimen. Inwoners kunnen vuurwerkafval inleveren en een centje bijverdienen. Een halve vuilniszak (30l) is € 1,00 waard en een volle vuilniszak (60l) € 2,00.

 

In eerdere jaren was er veel animo voor de opruimactie. Door corona is er sinds de jaarwisseling van 2019-2020 geen veegactie geweest. Dit jaar zijn de opbrengsten per zak wat verhoogd. Inwoners moeten wel zelf hun afvalzakken regelen.

 

Wethouder Gemma Tiedink van gemeente Duiven: “We willen samen de inwoners stimuleren om bij te dragen aan een schone omgeving. Na de jaarwisseling liggen sommige straten vol vuurwerkresten. Als we samen opruimen, wordt het snel weer schoon. Daar zetten we graag iets tegenover.” Eerdere veegacties waren een groot succes. Wethouder Hans Sluiter van gemeente Westervoort: “Deze gezamenlijke actie zorgt dat onze straten snel weer schoon zijn. Mooi meegenomen natuurlijk, dat er iets mee te verdienen valt. Ik hoop dat het een extra stimulans is om het nieuwe jaar schoon te starten.”

Vuurwerkafval inleveren

Een halve vuilniszak (30l) is € 1,00 waard en een volle vuilniszak (60l) € 2,00. Gebruik vuilniszakken van maximaal 60 liter. Inleveren van vuurwerkafval kan op 2 januari van 13.30 tot 16.00 uur:

  1. in Westervoort bij De Nieuwhof Kulturhus, Rivierweg 1  
  2. in Duiven bij het Afvalaanbiedstation, Ploenstraat 3

 

Veilig vegen: 3 tips

  1. Maak vuurwerkafval eerst nat en raap smeulend of brandend vuurwerk niet op.
  2. Steek vuurwerk niet meer aan.
  3. Let op kinderen en (huis)dieren.