Gelderse zeskamp komt naar Duiven

Gelderse zeskamp komt naar Duiven

10 juni, 2024 Uit Door admin

Heb jij altijd al willen sporten als een olympisch topsporter? Doe mee aan de Gelderse Zeskamp! Onder het motto: meedoen is belangrijker dan winnen. De Zeskamp zal plaatsvinden op donderdag 11 juli van 13.30 t/m 16.30 uur in het Hosterpark (naast het Theepaviljoen).

2024 is het jaar waarin topsporters over de hele wereld weer bij elkaar komen om te strijden voor medailles. De Olympische spelen komen eraan en zullen dit jaar in Parijs plaatsvinden. Maar de Olympische zeskamp komt ook naar Gelderland.

Als een echte topsporter word jij uitgedaagd om tijdens deze zeskamp met jouw team te strijden voor die gouden medaille. En misschien voor een plekje in de finale op 10 augustus. Van jong tot oud, van balsporten tot aan triatlon, het belooft een sportieve en gezellige dag te worden.

De middag zal bestaan uit verschillende sporten; triatlon, balsport, bmx-fietsen, klimmen, boogschieten, estafette en nog veel meer! De Gelderse Zeskamp biedt jou de kans om een dag verschillende sporten te ervaren en daagt je uit om te gaan voor goud. Meedoen is belangrijker dan winnen! Eén team uit de gemeente wordt uitgenodigd voor de olympische finale op 10 augustus tijdens de finale van het EK Beach in Arnhem.

Hoe stel je jouw team samen? Een team bestaat uit zes tot tien personen, waarvan minimaal één teamlid een ouder/verzorger, opa of oma is. De activiteit is namelijk voor jong en oud!

Meld vervolgens jouw team aan via www.doemeeinduiven.nl en zoek op Gelderse Zeskamp.

Gelderse Zeskamp & TeamNL Sport Experience

De zeskamp in Duiven & Westervoort maakt onderdeel uit van de TeamNL Sport Experience: een nieuwe gratis sportbelevingservaring voor jong en oud. Het event is een initiatief van sportbonden, gesteund door het ministerie van VWS en provincie Gelderland, waarbij Rabobank als betrokken hoofdsponsor is aangesloten. De uitvoering van de Gelderse Zeskamp wordt verzorgd door Nevobo, Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.

Verbinden

Voor provincie Gelderland en Gelderse gemeenten is de TeamNL Sport Experience en de Gelderse Zeskamp ook een belangrijk middel om maatschappelijke impact in Gelderland te creëren door middel van sport, bewegen, ontmoeting en verbinden. Naast Duiven & Westervoort vinden er in totaal tien Gelderse gemeenten Zeskampen plaats.