Gemeente Duiven zoekt kinderburgemeester

Gemeente Duiven zoekt kinderburgemeester

28 oktober, 2020 Uit Door admin

De gemeente Duiven is op zoek naar een kinderburgemeester. Tot en met 10 november kunnen kinderen uit de gemeente Duiven zich aanmelden om kinderburgemeester te worden.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Hiermee betrekken we de kinderen meer bij ons werk. Bovendien is het bij evenementen leuk om een kinderburgemeester te hebben om zo andere jongeren aan te spreken.”

De oproep luidt als volgt:
Wat vind jij belangrijk in deze gemeente? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij volgend jaar de eerste kinderburgemeester in de gemeente Duiven! Deze speciale functie heb je voor één schooljaar. Alle kinderen die in groep 7 zitten en in de gemeente Duiven wonen mogen meedoen!

Wat moet je kunnen als kinderburgemeester?Het leuk vinden om in de belangstelling te staan;

Goed en vlot kunnen spreken

Opkomen voor de belangen van kinderen

Beschikbaar zijn in het schooljaar van 2020 – 2021 om aanwezig te zijn bij leuke activiteiten zoals 4-mei kranslegging, Aubade etc.
Openstaan voor vragen en opmerkingen

Hoe meld je je aan?

  • Boven de aanmelding vermelden: Zit jij in groep 7, woon je in de gemeente Duiven en wil jij graag kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur een filmpje op van ongeveer 1.30 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Stuur je filmpje voor 10 november op naar: kinderburgemeester@duiven.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer mee te sturen.

Praktische informatie

  • Aanmelden kan tot en met 10 november 2020
  • De jury kiest uit alle aanmeldingen drie kandidaten
  • Deze drie kandidaten presenteren zich in de week van 23 november aan de jury
  • De kinderburgemeester wordt op 8 december 2020 officieel benoemd door de gemeenteraad