Gemeente Duiven zoekt nieuwe kinderburgemeester

Gemeente Duiven zoekt nieuwe kinderburgemeester

18 oktober, 2023 Uit Door admin

Alle kinderen uit Duiven, Groessen en Loo die in groep 7 zitten kunnen solliciteren voor kinderburgemeester. Neem een video op van maximaal één minuut waarin je vertelt wie je bent en waarom je kinderburgemeester wilt worden en stuur die voor 8 november naar kinderburgemeester@duiven.nl.

Wat moet je kunnen als kinderburgemeester?

Joep Seijnaeve, de kinderburgemeester van 2022/2023: ‘Als kinderburgemeester moet je het leuk vinden om op een podium of voor een camera te staan, om een toespraakje te houden of een lintje door te knippen. En je moet ideeën hebben om van de gemeente Duiven een betere plek te maken. Kun jij mensen overtuigen van jouw idee en heb je geduld als het lang duurt voor er iets verandert?’

 

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester gaat samen met Huub Hieltjes, de grote-mensen-burgemeester, naar belangrijke momenten, zoals Koningsdag, dodenherdenking en Roefeldag. En je kunt dingen die jij belangrijk vindt bespreken met de mensen die bij de gemeente werken.

 

Burgemeester Huub Hieltjes: ‘De gemeente regelt dat mensen voor elkaar zorgen en dat ze hulp krijgen als dat nodig is. Dat kinderen gezond en veilig opgroeien en dat ze naar school gaan. Ze moet er ook voor zorgen dat alle straten, pleinen, parken en speeltuinen er goed uitzien. En goed zorgen voor het milieu is ook een belangrijk thema.’

 

Heb jij voor deze onderwerpen een idee? Denk dan goed na of het een goed idee is voor zoveel mogelijk mensen in onze gemeente. En of het echt iets toevoegt aan wat er al is. Samen met mensen die bij de gemeente werken ga je kijken of er behoefte is aan jouw idee en wat er voor nodig is om het uit te voeren.

 

Hoe word ik kinderburgemeester?

Maak een video van maximaal één minuut waarin je vertelt wie je bent, waarom je kinderburgemeester wilt worden en wat jij voor Duiven, Groessen en Loo zou willen doen. Stuur de video voor 8 november via YouTube of WeTransfer naar kinderburgemeester@duiven.nl.

 

Als alle video’s binnen zijn worden ze beoordeeld door een jury die bestaat uit burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen en gemeenteraadslid Gerard Brands. Op 14 november hoor je of je uitgenodigd wordt voor de volgende ronde. Tijdens de verkiezingsavond op 27 november mogen de kandidaten een presentatie houden. De nieuwe kinderburgemeester wordt op 12 december ‘geïnstalleerd’, zoals dat heet.