Genomineerden Liemerse Sportprijs bekend, het stemmen kan beginnen!

Genomineerden Liemerse Sportprijs bekend, het stemmen kan beginnen!

11 november, 2023 Uit Door admin

Verkiezingsavond dit jaar in Duiven met als hoofdgast Edward Sturing van Vitesse

De nominaties voor de Liemerse Sportprijs zijn bekend! Hardloopster en eerdere winnares Bregje Sloot (opgegroeid in Lobith) strijdt wederom met wielrenster Esmee Peperkamp (Didam) en de voor het eerst genomineerde zeilster Merel Groeneweg uit Westervoort om de titel Sportvrouw van het jaar.

De vijfde editie van de Liemerse Sportprijs wordt op donderdag 7 december gehouden. Na het succes van voorgaande jaren trekt de sportieve karavaan dit keer weer naar Duiven, waar het Candea College (locatie Saturnus) het decor zal vormen voor de verkiezingsavond. De Liemerse Sportprijs zet sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Het is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. Edward Sturing – voormalig profvoetballer, trainer en nu hoofd van de Vitesse Voetbalacademie – zal als hoofdgast samen met de Liemerse Sportwethouders de prijzen uitreiken. De band Skoeks zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl leerlingen van het Candea College de gasten feestelijk zullen ontvangen.


Genomineerden

Er zijn diverse categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Naast de sportvrouwen zijn in de categorie Sportman genomineerd sportklimmer Leto Cave (Angerlo), hardloper Daan Reintjes (Zevenaar) en Joey Bakker (survival, traint in Didam). In de categorie Talent zijn genomineerd volleybalster Laurine Geerdes (Westervoort), judoka Eros Staring (Westervoort) en hardloopster Liz van der Steen (Duiven). In de categorie Aangepaste sporter zijn genomineerd rolstoelbasketballer Seb Loos (speelt bij Pigeons Duiven) en triatlete EsmeeAnne de Meulmeester (Zevenaar). In de categorie Sportcoach zijn genomineerd danscoach-duo Aniek Lentjes en Kimberly Woesing (Groessen en Zevenaar), volleybalcoach Erik Reitsma (Westervoort) en voetbalcoach Wim Bleijenberg (actief bij SC Westervoort). In de categorie Sportteam zijn genomineerd Dancecrew Kids’n Beats (Duiven), HV Duiven  Dames 1 en SC Westervoort1.

Op de website www.liemersesportprijs.nl zijn alle genomineerden met hun prestaties terug te vinden. Via die website kan ook gestemd worden. Uiteindelijk worden de publieksstemmen gecombineerd met het oordeel van de vakjury. Het totaal levert de winnaars in de diverse categorieën  op. De verkiezingsavond begint op 7 december om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Wil je erbij zijn? Dat kan. Meld je dan graag even aan via de website, zodat we weten hoeveel bezoekers er komen. De avond zal tevens live worden uitgezonden door mediapartner RTVConnect!

 

FOTO: Wethouder Johannes Goossen (Duiven) en Sporttalent van 2022 autocoureur Mex Jansen (Zevenaar). Fotograaf: Rene Nijhuis