Geslaagd Jumelageweekeinde

Geslaagd Jumelageweekeinde

21 oktober, 2021 Uit Door admin

Na bijna twee jaar noodgedwongen coronapauze bezocht een Duivense delegatie in het weekeinde van 16 en 17 oktober partnergemeente Gemünden am Main. Dit is een Duitse gemeente in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. In totaal reisden dit keer 33 Duivenaren in het 33e jaar van de stedenband mee.

De delegatie stond onder leiding van locoburgemeester Ineke Knuiman en comitévoorzitter Nico Schoenmakers. Voor het eerst bezocht ook een groep van dertien medewerkers en cliënten van het Horsterpark de Duivense partnerstad. Zij gaven mede kleur aan de traditionele herfstmarkt.

In Dickenskostuums prezen zij Hollandse kaas, tulpenbollen en poffertjes aan. Verder was een vertegenwoordiging van de Groessense caranavalsvereniging ‘de Deurdreiers’ meegereisd. Zij legden contact met Gemündense carnavalisten met het oog op toekomstige uitwisselingen. Ook zijn er afspraken gemaakt over een jeugdvoetballersuitwisseling in de maand juni 2022.

Op zondagochtend vond het traditionele vriendschapsboomplanten plaats. Dit keer werd, zeer toepasselijk, een Hollandlinde geplant. Aansluitend werden er enkele korte toespraken gehouden door de locoburgemeesters en comitévoorzitters. Een mooie bevestiging van deze 33-jarige vriendschapsband.

 

foto’s: Lothar Fuchs van Pressebüro


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Duivenplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!


There is no ads to display, Please add some