Gestolen auto’s net voor grens onderschept

20 februari, 2014 Uit Door admin

politiepicArnhem – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 februari 2014 op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem twee gestolen auto’s in een oplegger aangetroffen.
Een gloednieuwe Range Rover Evoque en een Lexus 400 waren op 17 en 18 februari 2014 gestolen in België. De 47-jarige chauffeur van de Letse oplegger is aangehouden en ingesloten.

Tijdens de controle zijn twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank en twee voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Zij kregen naast een proces-verbaal ook een rijverbod opgelegd. In 22 andere gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor ‘lichte’ verkeersovertredingen.

Aanhoudingen
De politie stelt een nader onderzoek in naar de rol van de vrachtwagenchauffeur, die de twee gestolen auto’s in zijn oplegger vervoerde. De Marechaussee hield een buitenlander aan die in het bezit was van een vals Pools rijbewijs en stelt een nader onderzoek in. De recherche hield een man aan als verdachte, die in zijn auto een vuilniszak vervoerde met daarin 1 kilo marihuana.

Woninginbraken
In het kader van het tegengaan van woninginbraken trof de politie een ‘signaalzoeker’ aan welke gebruikt kan worden om detectiepoortjes te verstoren, danwel om camera’s op te sporen of elektronische deurvergrendeling van auto’s te verstoren. De man deed vrijwillig afstand van het apparaat. In een aantal gevallen zijn gereedschappen en handschoenen veilig gesteld om te onderzoeken of deze bij inbraken zijn gebruikt. Tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Aangetroffen wapens
De politie trof in verschillende auto’s diverse wapens aan, waaronder een boksbeugel, een honkbalknuppel en twee messen. Tegen de bezitters van de honkbalknuppel en de boksbeugel is proces-verbaal opgemaakt. Er is vrijwillig afstand gedaan van de wapens.

Openstaande boetes en belastingschulden
De parketpolitie inde in totaal voor 750 euro aan openstaande boetes.Uit diverse hits van de ANPR is door de belastingdienst voor 11.500 euro direct als achterstallige belastingschulden geïnd. Er zijn zes auto’s daadwerkelijk in bewaring genomen.

Overige overtredingen en snelheid
In totaal is 22 x proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Vier auto’s reden onverzekerd rond, daarnaast is er o.a. 4x bekeurd voor ondeugdelijke verlichting, een losse accu, twee gladde banden en rijden zonder geldig rijbewijs. Bij de ANPR-controle is ook met radar gecontroleerd op snelheid. Van de 4065 passanten reden er 70 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 199 km/uur.

Samenwerkende opsporingsdiensten
Aan deze gezamenlijke controle werkten medewerkers mee van Politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Osnabrück en Polizeipräsidium NRW Münster.