Grote belangstelling voor Olympia’s Tour

Grote belangstelling voor Olympia’s Tour

15 september, 2018 Uit Door admin

Duiven – Olympia’s Tour trok op vrijdag 14 september door de regio met de aankomst van de 4e etappe van “Olympia’s Tour” 2018 in Duiven.

Deze tour zorgde voor een geweldige publieke belangstelling langs de route in Groessen, Westervoort, Duiven en Loo en bij de finish in Duiven. ‘Zoveel mensen langs de kant hebben we nog nooit meegemaakt’, liet de organisatie weten. Organisator de gemeente Duiven mag trots zijn. Door een staking van de politie begon de tour later dan gepland en werd de route ingekort.

Deze etappe van Olympia’s Tour werd gewonnen door Max Kanter. De Duitser won op de verjaardag van ploegleider Tom Veelers zijn tweede ritzege en werd hiermee de nieuwe leider. Ploeg- en landenoot Niklas Markl eindigde als tweede, de Belg Jordi Meeus van SEG Racing werd derde in Duiven. In het klassement is Kanter dankzij de bonificatieseconden voorbij gegaan aan Julius Johansen, de Deen die vanaf zijn ritwinst in de openingsetappe naar Assen aan de leiding ging. Ide Schelling is derde op acht seconden.

Olympia’s Tour  is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. De eerste editie werd georganiseerd in 1909, komend jaar is de 66e editie. Olympia’s Tour heeft dus een lange geschiedenis in de Nederlandse wielersport. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van de winnaars van de afgelopen twaalf jaar zijn er elf renners daarna beroepswielrenner geworden. De opleidingsrol die Olympia’s Tour vervult in de Nederlandse wielersport is daarmee belangrijk.

Op en rond het Remigiusplein waren veel activiteiten waaronder sport & spel aktiviteiten op het grasveld aangrenzend aan het Remigiusplein.

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren
Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren