Help de gemeente met het stimuleren van een gezonde leefstijl

Help de gemeente met het stimuleren van een gezonde leefstijl

30 augustus, 2021 Uit Door admin

De gemeenten Duiven en Westervoort zijn op zoek naar inwoners en organisaties die mee willen denken over lokale initiatieven om een gezonde leefstijl te stimuleren. Deze initiatieven kunnen deel uit gaan maken van lokale preventieakkoorden om de negatieve gevolgen van roken, overgewicht en alcoholgebruik te voorkomen.

Een lokaal preventieakkoord is een uitwerking van het nationale preventieakkoord dat in 2018 werd afgesloten. Met dit soort akkoorden wil de overheid meer aandacht besteden aan gezondheidspreventie. Een lokaal preventieakkoord richt zich op het verminderen van roken en meeroken, het stimuleren van een gezond gewicht en het tegengaan van problematisch alcoholgebruik.

Duivens BOSS-akkoord en Westervoorts sportakkoord
In het preventieakkoord mogen ook initiatieven worden toegevoegd die aansluiten op de lokale behoeften. Een mooi voorbeeld daarvan is de verbinding met het akkoord Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen (BOSS-akkoord) en het Westervoorts sportakkoord, beiden vorig jaar gerealiseerd in samenwerking met veel lokale organisaties.

Een akkoord voor en door inwoners
De gemeenten Duiven en Westervoort hebben twee preventieformateurs aangesteld die aan de preventieakkoorden in beide gemeenten gaan werken. Zij ontwikkelen samen met inwoners, lokale organisaties en de gemeente een concreet plan.

Planning
Lokale organisaties hebben een online enquête ontvangen. In september volgen een Duivense en een Westervoortse bijeenkomst om door te praten over mogelijke initiatieven. Eind oktober moeten alle initiatieven in kaart zijn gebracht. De twee preventieakkoorden zijn dan klaar om te ondertekenen.

Meedenken?
Wilt u als inwoner meedenken over de preventieakkoorden in Duiven of in Westervoort?
Stuur dan een e-mail naar preventieakkoord@duiven.nl of preventieakkoord@westervoort.nl

Afbeelding van Shad0wfall via Pixabay


There is no ads to display, Please add some