Help elkaar in gemeenten Duiven en Westervoort, juist in deze tijd!

Help elkaar in gemeenten Duiven en Westervoort, juist in deze tijd!

19 maart, 2020 Uit Door admin

Westervoort/Duiven – Hope XXL en Mikado hebben de doelstelling dat iedere burger zijn leven kan waarderen met een 8. Zeker in deze tijd komt deze doelstelling in gevaar. Mensen zitten in een isolement en komen zelfs in de problemen met belangrijke of alledaagse behoeften. Denk aan een boodschapje doen, medicijnen ophalen of de hond uit laten. Gelukkig schieten er allerlei mensen te hulp en is de betrokkenheid binnen de gemeenten Duiven en Westervoort groot.

De jongeren van Hope XXL maken zich hard om de kwetsbare groepen te ondersteunen. Juist nu, maar zeker ook als het corona virus achter ons ligt. Samen met Mikado (de vrijwilligerscentrale van Duiven en Westervoort) en Caleidoz Zevenaar hebben zij hulp in de vorm van vraag en aanbod gebundeld, zodat ze snel en doelgericht zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Help jij mee?
Wil je jouw hulp aanbieden voor iemand in de buurt? Of heb je juist hulp nodig? Ga dan naar www.mikado-vc.nl en klik op ‘WeHelpen’. Via die link kom je op de website waar je een profiel kan aanmaken. Laat daarin weten wat je zou willen betekenen voor een ander of welke hulp je nodig hebt. Denk aan:

  • Boodschappen doen
  • Urgente klusjes zoals het ophalen van medicijnen
  • Ondersteuning van ouders bij de opvang van kinderen
  • Bellen om gewoon even een praatje te maken
  • Het uitlaten van de hond
  • Een maaltijd afleveren
  • En alles wat je nog meer kunt verzinnen…

Dringend verzoek: help ons mee! Zodat alle hulpvragen en aangeboden hulp op één plek voor iedereen in Duiven en Westervoort beschikbaar is.

Waarom alles op één plek?
Momenteel wordt het aanbieden van ondersteuning via Facebook groepen, Whatsapp groepen en diverse websites verspreid. We zien ook dat er hartverwarmende, persoonlijke initiatieven ontstaan. Je denkt misschien: dat is prachtig. Maar voor zorgprofessionals is dit een groot probleem. Ze moeten op allerlei websites zoeken naar hulp en zien soms de bomen door het bos niet meer.

Wij vragen daarom iedereen die hulp nodig heeft of deze wil aanbieden om een profiel aan te maken op WeHelpen via www.mikado-vc.nl. Zo kunnen zorgverleners sneller schakelen en hoeven zij geen tijd te verspillen aan een zoektocht naar hulpaanbieders via de talloze kanalen.

Ben je niet thuis in het werken met een computer of internet? Of heb je geen computer?
Geen probleem. De jongeren van Hope XXL vormen samen met de vrijwilligerscentrale een team. Zij staan klaar om de mensen die niet zelf een vraag of aanbod kunnen plaatsen, via de telefoon een handje te helpen.
Neem hiervoor contact op met Bart Hoesté, sociaal werker van Mikado, via 06-107 22 666 of b.hoeste@mikado-welzijn.nl. In deze tijd is hij 7 dagen per week in de ochtend en middag bereikbaar.

Ook een WeHelpen app
Matchen met hulpvragers wordt nog makkelijker met de WeHelpen app (ook wel Whapp genoemd). Deze app kijkt naar de hulpvragen en het hulpaanbod in de directe omgeving. Jouw buren, jouw overburen of wijkgenoten komen dus als eerste in beeld!

Omdat veel hulpvragen nu telefonisch binnenkomen via Mikado en andere zorgverleners, zullen zij op de achtergrond voorlopig zoveel mogelijk matchen.

Organisaties en verenigingen, sluit ook aan!
Het succes van dit platform en daarmee de hulp richting mensen die het nodig hebben, is effectiever als het door veel partijen gedragen wordt. 1Stroom, de WijKern en Westervoort Plaza hebben zich al aangemeld om via het platform de hulpstroom te monitoren. Word jij ook partner van WeHelpen in de gemeenten Duiven en Westervoort? Laat van je horen en samen kunnen we kijken wat jij als partner, of wij met elkaar, kunnen doen!

Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay