Hulp voor alle inwoners in Duiven en Westervoort onder één dak!

Hulp voor alle inwoners in Duiven en Westervoort onder één dak!

19 maart, 2020 Uit Door admin

Nederland verkeert in een lastige situatie nu we keihard getroffen zijn door het coronavirus. Extra zuur zijn de afgekondigde maatregelen die gelden voor de kwetsbare en oudere mensen. Zij zijn momenteel in grote getale aangewezen op zichzelf en raken geïsoleerd door het uitblijven van bezoek van familie en vrienden en het lamleggen van hun sociale activiteiten. Een groot deel van deze mensen slijt hun tijd momenteel noodgedwongen in volledige quarantaine. Ze voelen zich eenzaam en maken zich zorgen om de boodschappen of een fatsoenlijke maaltijd.

Gelukkig zien we dat er massaal hulp wordt aangeboden door mensen die deze kwetsbaren uit de brand willen helpen. Ruggensteuntjes worden spontaan aangeboden: van de hond uitlaten, een praatje maken en een boodschapje doen tot medicijnen ophalen of een maaltijd voor een ander koken. En dat zijn kleine gebaren die momenteel een groot verschil maken voor onze medemensen.

Momenteel wordt het aanbieden van ondersteuning via Facebook groepen, Whatsapp groepen en diverse websites verspreid. De vrijwilligerscentrales van Mikado en Caleidoz hebben de handen ineen geslagen en werken keihard aan een gezamenlijke vraag en aanbod lijn via het digitale platform WeHelpen op hun website. Iedereen uit de regio Liemers kan hier hulp vragen én aanbieden. Zo brengen de vrijwilligerscentrales alles wat met vrijwillige activiteiten te maken heeft in beeld onder één dak.

Alle hulpvragen en aangeboden hulp op één plek voor iedereen in de Liemers

De website van de vrijwilligerscentrale is bekend bij iedereen die al vrijwilligerswerk doet in de gemeenten Duiven en Westervoort. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om de website uit te breiden met een overzicht van hulpvraag en aanbod via het WeHelpen systeem. Het verschil is, dat u hier alleen vraag en aanbod ziet van mensen uit uw directe omgeving en aangrenzende dorpen. U hoeft niet te zoeken op woonplaats, maar krijgt direct een overzicht van de Liemers. Wij hopen van harte dat bij het uitkomen van deze krant de website is uitgebreid met het definitieve WeHelpen systeem. Voor nu wordt u nog kort omgeleid naar de landelijke WeHelpen website. Het is fijn om te zien hoe wij allemaal onze krachten bundelen. Maar het is geweldig als we dit allemaal op dezelfde plek doen!

Hoe werkt het? Ga naar de website van de vrijwilligerscentrale: www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/duivenwestervoort en klik op de knop ‘Ga direct door naar WeHelpen’.  U komt nu op de pagina waar u een eenvoudige uitleg krijgt over hoe wij elkaar in Duiven, Westervoort en omgeving kunnen vinden voor hulp en