Inzameling vuurwerkafval groot succes in Duiven

Inzameling vuurwerkafval groot succes in Duiven

2 januari, 2019 Uit Door admin

Duiven – De gemeente Duiven heeft, net als in Westervoort, een actie gehouden om het vuurwerkafval op te ruimen. Hier werd heel veel gehoor aan gegeven met een spectaculaire opbrengst, bijna 30 kuub aan vuurwerkafval in Duiven, Groessen en Loo.

Er waren tot en met oudjaarsdag speciale vuurwerkzakken op te halen waarin het vuurwerk verzameld kon worden. Veel mensen gaven hier gehoor aan en gingen met de buurt aan de slag om de rotzooi op te ruimen. Voor iedere volle zak vuurwerkafval kreeg men € 1,- een halfvolle zak leverde 50 cent op. Veel kinderen hielpen mee om hun straten en de omgeving op te ruimen voor een extra zakcentje, er waren zelfs kinderen die met 66 zakken vuurwerkafval aankwamen.

Bij de gemeentewerf in Duiven was het een komen en gaan van inwoners die hun vuurwerkafval in kwamen leveren, vooral veel kinderen hebben hier gehoor aan gegeven. Dit jaar is er, mede door de inbreng van GoClean de Liemers, voor de eerste keer het vuurwerk ingezameld in Duiven. De gemeenten Duiven en Westervoort spreken van een succesvolle actie en zal volgend jaar weer een vervolg krijgen.

In Westervoort, waar voor de derde keer het vuurwerkafval ingezameld is,  werd dit jaar ook bijna 30 kuub bij elkaar geveegd.