Jubileum editie van Roefeldag in Duiven

Jubileum editie van Roefeldag in Duiven

29 mei, 2024 Uit Door admin

In Duiven wordt op zaterdag 22 juni a.s. voor de 30e keer de jaarlijkse Roefeldag georganiseerd. Op deze dag zetten bedrijven en organisaties hun deuren open, zodat kinderen uit de basisschool-groepen 5 t/m 8 een kijkje kunnen nemen. Deze leuke en leerzame bezoeken helpen kinderen later bij het kiezen van een opleiding en beroep. Dit jubileumjaar doen ongeveer 500 kinderen mee en 60 bedrijven presenteren zich dan aan de jeugd. De kinderen bezoeken in groepjes op deze dag 3 bedrijven en dit wordt logistiek mogelijk gemaakt door busjes met chauffeur.

Feestelijke dag
Vanwege dit jubileum, is er een extra feestelijk programma.
– De officiële opening wordt die dag om 8.30 uur voor het gemeentehuis verricht door burgemeester dhr. Huub Hieltjes, de kinderburgemeester Elfi Lukassen samen met, voor deze speciale dag, de oprichter van de Roefeldag de heer Jos Thomassen.
– Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen in groepjes met een begeleider zowel ’s morgens als ’s middags de bedrijven bezoeken.
– In de loop van de dag worden 3 bedrijven/organisaties die ook al 30 jaar meedoen in het zonnetje gezet. Dit zijn Intratuin, de brandweer en Budovereniging Yusei Gachi.
– Voor de kinderen wordt een prijsvraag georganiseerd en bovendien krijgen ze na afloop een bijzondere goodiebag.

Uniek
Duiven is een van de weinige gemeenten in Nederland die na corona, dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers en de medewerking van tal van bedrijven, tóch dit evenement is blijven organiseren.