Kerstactie verruilt kerstbomen voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden

Kerstactie verruilt kerstbomen voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden

11 december, 2023 Uit Door admin

Duiven/Amsterdam, ‘Een boom voor een boom’. Zo heet de actie waarmee interieurbeplanter Ambius schoon drinkwater doneert in ruil voor elke verkochte kerstboom. Door deze waterdonatie wordt het kappen van een andere boom in ontwikkelingslanden hiermee voorkomen. De actie is in samenwerking met Made Blue Foundation. 
 
Om schoon drinkwater te maken worden in ontwikkelingslanden veel bomen gekapt wat leidt tot ontbossing. Met het hout van één gekapte boom kan 6.666 liter vervuild water worden gekookt en gereinigd. Dat blijkt uit berekeningen van Made Blue Foundation. Voor elke verkochte kerstboom doneert Ambius daarom via Made Blue Foundation dit aantal liters aan een ontwikkelingsland. Hierdoor worden niet alleen bossen behouden, ook vermindert het de uitstoot van CO2 wat bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering. Samen met eerdere acties doneerde Ambius via Made Blue Foundation al meer dan 80.000.000 liter schoon drinkwater. 
 
Niet wegkijken  
Leonie Brandt, Senior Product Manager van Ambius: ‘’Groenbeleving is ons product. Je kunt dan niet wegkijken van het wereldwijde probleem van klimaatverandering en het recht van iedereen op schoon drinkwater. Ambius verbindt zich daarom met Made Blue door naast ‘een boom voor een boom’ het drinkwater voor de verzorging van onze planten te spiegelen met waterprojecten in ontwikkelingslanden. Dit doen wij met het project ‘een liter voor een liter’, waarbij wij direct met elke plantenbak van ons bedrijf bijdragen aan investeringen in drinkwaterprojecten. Hierdoor zetten wij ons in voor een duurzamere en rechtvaardigere wereld.” 
 
Ambassadeurs 
“Voor ons zijn ambassadeurs zoals Ambius heel belangrijk. Aan de ene kant kunnen we door hun structurele bijdrage blijvend investeren in waterprojecten. Aan de andere kant dragen ze onze samenwerking zo goed uit dat het ook leidt tot vele nieuwe ambassadeurs. Een mooi voorbeeld hiervan is de werkkleding: in de aanloop naar kerst is alle werkkleding van Ambius voorzien van ons logo in het kader van de actie “een boom voor een boom”, vertelt Frank van der Tang, mede-oprichter van Made Blue Foundation. 
 
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)  
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Lenna van den Haak via lennavandenhaak@continews.nl. Dit bericht is aangeboden door Continews in opdracht van Made Blue Foundation.   
 
Over Made Blue Foundation   
Made Blue Foundation is een goed doel dat bedrijven de mogelijkheid biedt om het water dat ze verbruiken, besparen of verkopen om te zetten in evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden, niet eenmalig maar structureel. Made Blue helpt meer dan 500 bedrijven wereldwijd om een eigen verhaal te vertellen over duurzaamheid en impact. Met unieke concepten voor bijvoorbeeld hospitality, facilitair en industrie maakt Made Blue dus water van water en slaat zo een brug tussen ‘doing good & doing business’. Sinds de start in 2014 realiseerde Made Blue al meer dan 13,5 miljard liter schoon drinkwater in landen zoals Ethiopië, Oeganda, Vietnam en Bangladesh. Daarmee hebben en houden zo’n 200.000 mensen duurzaam toegang tot voldoende water om een gezond en productief bestaan op te bouwen.