Kinderburgemeester zoekt opvolger!

Kinderburgemeester zoekt opvolger!

28 september, 2021 Uit Door admin

Kinderburgemeester Lars Evers is op zoek naar een opvolger voor zijn functie. Tot en met 29 oktober 2021 kunnen kinderen uit de gemeente Duiven zich aanmelden om voor een jaar kinderburgemeester te worden in de gemeente Duiven.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Hiermee betrekken we de kinderen meer bij ons werk. Bovendien is het bij evenementen leuk om een kinderburgemeester te hebben om zo andere jongeren aan te spreken.”

De oproep luidt als volgt:

Wat vind jij belangrijk in deze gemeente? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet word jij de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Duiven! Deze speciale functie heb je voor één schooljaar. Alle kinderen die in groep 7 zitten en in de gemeente Duiven wonen mogen meedoen!

Wat moet je kunnen als kinderburgemeester?

  1. het leuk vinden om in de belangstelling te staan;
  2. goed en vlot kunnen spreken;
  3. opkomen voor de belangen van kinderen;
  4. beschikbaar zijn in het schooljaar van 2021 – 2022 om aanwezig te zijn bij activiteiten zoals 4-mei kranslegging, carnaval, Koningsdag, etc.;
  5. openstaan voor vragen en opmerkingen.

Hoe meld je je aan?

Stuur een filmpje op van ongeveer 1.30 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Stuur je filmpje voor 29 oktober naar: kinderburgemeester@duiven.nl. Zet een telefoonnummer van je ouders erbij zodat wij contact kunnen opnemen.

Kinderburgemeester Lars Evers: “Ik vond het superleuk om kinderburgemeester te zijn. Ook al was dat in coronatijd, ik heb gelukkig toch veel mogen en kunnen doen. Het was een hele leerzame ervaring. Ik hoop dat ik een goede opvolger ga krijgen die ook voor de belangen van kinderen gaat staan en net zoveel gaat genieten als ik heb gedaan.”

Praktische informatie

Aanmelden kan tot en met 29 oktober 2021. De jury kiest uit alle aanmeldingen drie kandidaten. Deze kandidaten presenteren zich op 22 november 2021 aan de jury. De kinderburgemeester wordt op 7 december 2021 officieel benoemd door de gemeenteraad.






-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Duivenplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!


There is no ads to display, Please add some