Koningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs in de Liemers

Koningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs in de Liemers

22 juni, 2018 Uit Door admin

In 2020 krijgen alle basisschoolkinderen in de Liemers structureel meer muziekonderwijs. Op woensdag 27 juni a.s. is Hare Majesteit Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, getuige van de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de Liemers. De ondertekening vindt plaats in Het Musiater in Zevenaar.

Alle betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 alle 9500 basisschoolkinderen in de Liemers structureel meer muziekonderwijs krijgen. In het convenant staan afspraken over hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen. Daarbij is dit het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen.

De ondertekening van het eerste convenant van Gelderland Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers vindt plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst. 1000 Liemerse kinderen verwelkomen de Koningin met een lied. Het Liemers Jeugdorkest, het spelenderwijs orkest, een kinderkoor en een speciaal samengesteld orkest uit leden van muziekverenigingen in de Liemers, treden samen op.

Verenigingen en scholen in de gemeente Duiven
Vanuit de gemeente Duiven zijn er twee verenigingen die het convenant ondertekenen en meedoen aan deze feestelijke en muzikale bijeenkomst. Dit zijn Excelsior uit Loo en Gilde St. Remigius uit Duiven. Vanuit de basisscholen ondertekenen: de Groene Ring (beide locaties), Joannes- school, basisschool Remigius, OBS de Wereldwijzer en OBS Toermalijn het convenant. Voor een aantal basisscholen kwam dit voorstel nog te vroeg en hebben aangegeven op een later moment aan te haken. Wethouder Gemma Tiedink: ‘Dit convenant biedt muziekverenigingen en scholen mogelijkheden voor samenwerking en is een uitgelezen kans ook voor kinderen om kennis te maken met muziek en te ervaren wat dit met hen doet’.

Méér Muziek in de Klas Lokaal
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de klas. Deze landelijke organisatie heeft als doel om in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen in Nederland, op de basisschool structureel muziekonderwijs te geven.
Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl.