Koningsdag 2024 in Duiven

Koningsdag 2024 in Duiven

23 april, 2024 Uit Door admin

Op zaterdag 27 april wordt de traditionele aubade gehouden in Duiven. De aubade is een muzikale- en vendelhulde aan de koning voor zijn verjaardag. Het begint om 10.00 uur en is op het Liemersplein naast het gemeentehuis. De aubade wordt uitgevoerd door de muziekverenigingen en schutterijen uit de gemeente Duiven.

Kinderen uit Duiven, Groessen en Loo mogen hun fiets mooi versieren en daarmee naar het centrum te komen om 9.35 uur of achter de muziekvereniging Gilde Sint Remigius aan te fietsen naar het plein. De vertreklocaties zijn: Theo Kok-veld (Woerdstraat), Rabobank en Huis van Droo (Fuutstraat) en het clubgebouw van Gilde Sint Remigius (De Visserlaan 35). Tijdens de aubade mogen de kinderen een ereronde fietsen. Het kind met de mooist versierde fiets krijgt een leuke prijs! Een deel van de Kastanjelaan wordt ongeveer van 9.30 tot 11.30 uur voor alle verkeer afgesloten.

Feest op het Remigiusplein!
Dit jaar bundelen Brasserie Een mooie Dag, Eetcafé Bij de Buren, café De Beloning Duiven en Stichting Duuves Mixed Music hun krachten om jullie een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Op het bruisende podium zal de sensationele coverband New Leaf de hoofdact verzorgen. Het oranjefeest op het Remigiusplein begint om 13.30 uur.

Koningsdag bij buurtvereniging De Woerd
Op de Woerd, op het Theo Kok Veld,  zal er ook een groot feest georganiseerd worden. Hier zijn veel activiteiten voor de inwoners van Duiven en omstreken. Vanaf 12.00 uur is er in de tent Live muziek en kun je er een drankje nuttigen en bij de snackwagen iets te eten nemen. Kinderen kunnen in de draaimolen of in de diverse springkussens die opgesteld staan. Ook kan er meegereden worden met een paard en wagen die door het centrum van Duiven rijdt.

 

Vrijmarkt
ben je op zoek naar een leuke manier om een beetje extra geld te verdienen? Dan is dit jouw kans! Je mag op eigen initiatief met een kleedje spulletjes verkopen en daarvoor ook zelf een plekje uitzoeken. Let daarbij wel goed op de veiligheid.