Koninklijke onderscheiding voor Fred van Hummel

Koninklijke onderscheiding voor Fred van Hummel

23 december, 2019 Uit Door admin

Duiven – Zondag heeft Dhr. Fred van Hummel tijdens een gezamenlijk kerstconcert van Drumfanfare Willem Tell Silvolde en Gilde St. Remigius Duiven in het clubgebouw van Schuttersvereniging Willem Tell een koninklijke onderscheiding ontvangen. De versierselen werden uitgereikt door burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek.

Fred van Hummel is 25 jaar dirigent en instructeur van Schuttersvereniging Willem Tell uit Silvolde. Binnen de drumfanfare leidt hij jeugdleden op. Zijn unieke aanpak waardoor ervaren en minder ervaren muzikanten, jong en oud, met plezier en voldoende uitdaging gezamenlijk kunnen repeteren heeft geleid tot het ontstaan van een enorme vriendschapsband en eenheidsgevoel binnen de vereniging. Mede dankzij de gepassioneerde inzet van Fred van Hummel is Willem Tell naar een muzikaal hoger niveau getild.

Voor het Gilde St. Remigius uit Duiven is Fred al vijftig jaar actief. Hij geeft les aan leerlingen uit Duiven (die doorstromen naar het orkest van het gilde). Hij is instructeur van het jeugdorkest, tweede dirigent en tambour maitre. Daarnaast is Fred initiatiefnemer van en zet hij zich in voor tal van activiteiten en evenementen binnen en buiten het gilde.

Op de foto Fred en Annet van Hummel en burgemeester Otwin van Dijk
foto: Roel Kleinpenning