Krachtige aanpak illegale handel in drugs

Krachtige aanpak illegale handel in drugs

4 augustus, 2020 Uit Door admin

Maandagmorgen heeft de burgemeester van de gemeente Duiven in de wijk Oud-Zuid een drugspand gesloten. Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem is er in mei een inval gedaan in de woning. Er bleek een hennepkwekerij te zitten. De woning is voor twee maanden gesloten.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak samen met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een drugspand te sluiten. Deze maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd,  verstrekt of gekweekt ongedaan te maken. Op deze manier kunnen klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. We willen niet dat het nog een keer gebeurt.

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Daarom roept burgemeester Huub Hieltjes inwoners ook op zelf aan de slag te gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties en verdachte situaties te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen kunnen we de gemeente veilig houden.