Krachtige aanpak illegale handel in drugs: drugspand gesloten

Krachtige aanpak illegale handel in drugs: drugspand gesloten

17 juni, 2020 Uit Door admin

Op 6 mei 2020 heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Walcherenstraat. Bij het doorzoeken van de woning heeft de politie een hennepkwekerij gevonden. Vanochtend is daarom dit drugspand in Duiven gesloten.

De gedwongen sluiting duurt 3 maanden. Vanwege specifieke omstandigheden in deze zaak wordt er een correctie toegepast waardoor de woning tot en met 29 juli 2020 gesloten is.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een drugspand te sluiten. Deze maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt weg te nemen. Klanten en dealers kunnen geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. We wilen niet dat het nog een keer gebeurt.

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Daarom roept burgemeester Huub Hieltjes inwoners op om ook zelf aan de slag te gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties en verdachte situaties te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen kunnen we de gemeente veilig houden.

foto: politie Rivierenland Oost