Kunstgrasvelden sportclub DVV en sportclub Groessen worden gerenoveerd

Kunstgrasvelden sportclub DVV en sportclub Groessen worden gerenoveerd

28 juni, 2019 Uit Door admin

De huidige kunstgrasvelden bij sportclub DVV en sportclub Groessen zijn afgeschreven en toe aan vervanging. In het voortraject heeft de gemeente Duiven samen met de verenigingen bekeken en besproken welke type infill er toegepast gaat worden op de nieuwe kunstgrasvelden. De verenigingen hadden hun voorkeur uitgesproken voor het type infill: ProGrann. Dit type infill transporteert zich niet meer uit in de omgeving doordat deze is gecoat en dus schoner is voor de milieu.

Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Duiven heeft ingestemd met de voorkeur van de verenigingen. College en verenigingen zijn blij dat hiermee een einde komt aan de onzekerheid van wel of niet veilig kunnen sporten op deze velden! Voor beide sportparken ontstaat met deze renovatie weer een modern sportpark waar de komende jaren zorgeloos kan worden gevoetbald.

Aanbestedingstraject
Adviesbureau Greenengineers heeft voor de gemeente Duiven een aanbestedingstraject uitgeschreven voor de renovatie van de twee kunstgrasvelden. CSC Sport heeft de aanbesteding gewonnen en de wensen van de verenigingen kunnen worden gerealiseerd.

In opdracht van de gemeente is CSC Sport gestart met de renovatie van twee kunstgrasvelden in de gemeente Duiven. De huidige kunstgrasmatten worden afgevoerd naar GBN Artificial Grass Recycling. GBN maakt circulaire verwerking van kunstgras mogelijk, waardoor de vrijgekomen materialen een nieuwe bestemming krijgen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn het vervangen van de kunstgrasmatten, maar ook het vervangen van de verlichting naar LED‑verlichting bij beide clubs, het vervangen van het hekwerk en het opnieuw leggen van het straatwerk rondom de kunstgrasvelden. CSC Sport heeft het werk af vóór 17 augustus 2019. Aan beide verenigingen is gevraagd of zij de energiebesparing die de LED-verlichting oplevert weer te investeren in een nog meer duurzame verenging en sportpark.             

“Wethouder Johannes Goossen is blij dat samen met de verenigingen is opgetrokken naar de noodzakelijke veldrenovatie met als resultaat twee prachtige en meer duurzaam ingerichte sportparken waar het veilig sporten is!”