Liemerse sporters in de prijzen

Liemerse sporters in de prijzen

11 december, 2023 Uit Door admin

Afgelopen donderdag was voor de vijfde keer de uitreiking van de Liemerse Sportprijs. In de editie van 20/21 moesten de prijswinnaars noodgedwongen door Corona hun award thuis in ontvangst nemen. Dit jaar zijn de Liemerse sportprijzen gelukkig weer tijdens een echte feestavond uitgereikt. In een sfeervolle ambiance en tot de nok toe gevuld Candea College onthulden de Liemerse wethouders en hoofdgast Edward Sturing de gelukkige winnaars.

Dit jaar waren er vergeleken met voorgaande jaren allemaal nieuwe winnaars. Wielrenster Esmee Peperkamp uit Didam won in de categorie Liemerse Sportvrouw 2023. Als renster van profteam DSM reed ze in 2023 alle grote wielerrondes bij de vrouwen, zoals de Giro en de Vuelta. In de Tour de France loodste ze als meesterknecht haar teamgenotes naar een 5e plaats in het eindklassement. Een unieke prestatie volgens de jury.

Survival runner Joey Bakker (Didam) won in de categorie Liemerse Sportman 2023. De 12 jarige hardloopster Liz van der Steen kreeg de prijs voor het Liemerse Sporttalent 2023. Triatlete EsmeeAnne de Meulmeester won de Liemerse Sportprijs 2023 in de categorie Aangepaste sporter. Volleybalcoach Erik Reitsma uit Westervoort, de hoofdcoach van landskampioen Friso Sneek won de titel Liemerse Sportcoach 2023. HV Duiven Dames 1 behaalde twee jaar op rij het kampioenschap, promoveerde daarmee naar de hoofdklasse, waar ze nu ook op een verdienstelijke 3e plek staan. Tevens won het team de beker. Reden voor de titel Liemerse Sportteam 2023 voor deze dames.

Omdat de Liemerse Sportprijs niet alleen om winnen gaat, was de rode draad van de avond ‘het belang van sport voor iedereen’. Voor de jeugd, voor ouderen, maar ook voor mensen met een (ongeneeslijke) ziekte. Zevenaars wethouder Arthur Boone trapte dit thema af en werd door het programma heen gevolgd door een drietal ondernemers die zich hebben gespecialiseerd op het aan het sporten krijgen van een specifieke doelgroep.

Ook hoofdgast Edward Sturing deelde zijn visie op en het belang van sporten. Hij ging daarbij de huidige situatie van zijn club Vitesse (laatste plaats in de Eredivisie) niet uit de weg. Dat bleek wel toen hem aan het einde van de avond een pakket met Liemerse producten werd aangeboden en hij vroeg of er toevallig ook ‘drie punten’ in zaten. Een mooie afsluiter van een prachtige avond.

De Liemerse Sportprijs is een initiatief van de commissie Liemerse Sportprijs in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Er zijn dit jaar bokalen uitgereikt voor de categorieën Sportman, Sportvrouw, Coach, Aangepaste Sporter, Teams en Sporttalent.


uitzending op rtv connect

Foto: John Mokkink
Op de foto alle genomineerden van de Liemerse Sportprijs 2023.