Amber Alert

AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
Vandaag is het tien jaar geleden dat de vermissing van de vierjarige Lorenzo uit Rotterdam leidde tot het eerste AMBER Alert in Nederland. De kleuter kon door het landelijke vermissingsbericht gezond en wel met zijn ouders worden herenigd.

Sinds het ontstaan in november 2008 werden reeds 25 AMBER Alerts en 985 Vermist Kind Alerts uitgestuurd, waarvan 94 procent succesvol was. Dit grote succes was enkel mogelijk dankzij jullie steun, bedankt hiervoor!
AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
Zoek samen met twaalf miljoen Nederlanders mee naar vermiste kinderen in gevaar. Download nu de vernieuwde #AMBERAlert app en ontvang direct meldingen bij een AMBER Alert of Vermist Kind Alert: https://www.amberalert.nl/ik-zoek-mee/ #IkZoekMee
AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
De VS heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat iedere staat aanmoedigt een soortgelijke melding als een #AMBERAlert in te zetten voor vermiste volwassenen in levensgevaar. Het zogenaamde Ashanti Alert werd vernoemd naar de 19-jarige Ashanti Billie, die in 2017 werd ontvoerd en vermoord. Naar aanleiding van de moord op de 25-jarige Anne Faber vindt ook 87 procent van de Nederlandse bevolking een alert voor (jong-)volwassenen een goed idee.
AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
In 2018 werd er één #AMBERAlert uitgestuurd voor de zes maanden oude baby Hannah. Een recordaantal van 89 procent (12,2 miljoen) van de meerderjarige Nederlanders zag het alert. Dankzij het AMBER Alert, dat ook in Duitsland zichtbaar was, werd het meisje gezond en wel aangetroffen. Het afgelopen jaar werd het AMBER Alert-systeem eveneens ingezet voor het verspreiden van zeven #VermistKindAlerts. https://bit.ly/2AYCgpx
AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
Zondag is het de Internationale Dag van AMBER Alert. Op deze dag herdenken we de ontvoerde en vermoorde Amber Hagerman (9) uit Texas. De zaak leidde tot de oprichting van #AMBERAlert in de Verenigde Staten, dat tot nu toe geholpen heeft bij het terugvinden van 924 kinderen.

Ook in Nederland wordt AMBER Alert met succes ingezet. Inmiddels zijn er meer dan duizend alerts verstuurd. In 94 procent van de gevallen werd het kind teruggevonden. We willen daarom iedereen hartelijk danken voor het meezoeken!

Zoek jij nog niet mee? Meld je dan hier aan: https://www.amberalert.nl/ik-zoek-mee/
AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland
Gemiddeld belandt één op de vijf vermiste kinderen, waarvoor een AMBER Alert wordt uitgestuurd, in het buitenland. Om ervoor te zorgen dat deze kinderen ook over de grens beter opgespoord kunnen worden, organiseert AMBER Alert vandaag een politieconferentie in Praag. Tijdens de conferentie kunnen 50 politieagenten uit 20 landen, waaronder Nederland, contact met elkaar leggen. “Het is cruciaal dat de politie weet welke buitenlandse collega om drie uur ’s nachts gebeld kan worden bij een kinderontvoering die zich tot in dat land uitstrekt.” https://bit.ly/2SwWiNZ