Man onder invloed klemgereden door andere weggebruikers

Man onder invloed klemgereden door andere weggebruikers

30 mei, 2019 Uit Door admin

Duiven – Een 32 jarige man uit Utrecht trok gisteravond op de A12 de aandacht van andere weggebruikers door zijn rijgedrag. Hij reed slingerend en had alle rijstroken nodig. Ook reed hij wisselend hard, dan weer extreem langzaam.

Enkele andere bestuurders vonden de situatie zo gevaarlijk dat zij besloten om in te grijpen. Het lukte hen om de auto op de A12 ter hoogte van Duiven klem te zetten en waarschuwden de politie. De bestuurder van deze auto was erg onrustig. Een speekseltest die de politie afnam bevestigde het vermoeden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Uit deze test bleek dat hij vermoedelijk cocaïne had gebruikt.

Zijn toestand gaf de politie aanleiding om hem voor nader onderzoek over te brengen naar het ziekenhuis. Bij hem is bloed afgenomen om te bepalen wat voor middelen hij precies gebruikt had. De Utrechtenaar werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.

Het ‘klemzetten’ van deze auto op een autosnelweg door de getuigen was een uiterst en noodzakelijk middel om een einde te maken aan deze gevaarlijke situatie. De beheerste wijze waarop zij dit deden verdiend wat de politie betreft respect.