Meldpunt homogenezing bij gemeente Duiven

Meldpunt homogenezing bij gemeente Duiven

18 oktober, 2023 Uit Door admin

Inwoners uit de gemeente Duiven die zelf of in hun omgeving te maken hebben met homogenezingstherapie, kunnen een melding doen bij het meldpunt conversietherapie. Dit kan door te mailen naar meldpuntconversietherapie@duiven.nl

 

Wat is homogenezingstherapie?

Conversietherapie of homogenezingstherapie is bedoeld om iemand die een andere seksuele voorkeur heeft dan de heteroseksuele door middel van gesprekken te ‘genezen’ van diens ‘afwijkende’ seksuele voorkeur.

 

Waarom een meldpunt?

Het college (burgemeester en wethouders) is van mening dat er geen juiste of onjuiste seksuele voorkeur is. Iedereen is vrij in diens seksuele voorkeur en het is niet iets waarvan je hoeft te genezen of kunt worden genezen.

 

Iedereen die conversietherapie ondergaat of heeft ondergaan of weet dat die in de gemeente Duiven wordt aangeboden kan een mail sturen naar het meldpunt. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld door de verantwoordelijke medewerker van de gemeente. De meldingen worden geëvalueerd en als er inderdaad sprake is van conversietherapie in de gemeente Duiven, zal actie worden ondernomen.

 

Statement tegen conversietherapie

Wethouder Johannes Goossen: ‘Het college maakt hiermee een statement tegen conversietherapie. Mensen raken beschadigt doordat ze de boodschap krijgen dat hun gevoelens er niet mogen zijn.’

 

De PvdA-fractie heeft in de gemeenteraad van gemeente Duiven een motie (verzoek) ingediend om homogenezingstherapie in de gemeente Duiven te verbieden. Dit bleek niet mogelijk omdat er nog geen landelijk verbod is. Toen is door de PvdA samen met andere partijen een motie ingediend om een meldpunt te openen.