MKB Voucher voor Brasserie Een Mooie Dag

MKB Voucher voor Brasserie Een Mooie Dag

9 april, 2021 Uit Door admin

Burgemeester Huub Hieltjes en Henk Dekker hebben namens Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers, op 8 april de MKB digitaliseringsvoucher aan Brasserie Een Mooie Dag uitgereikt in het kader van het programma MKBDeal Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen. Zij krijgen deze voucher uitgereikt omdat de eigenaren van Brasserie Een Mooie Dag een nieuw café gaan openen op het Remigiusplein. De voucher gaan ze gebruiken voor het bouwen van de website van hun nieuwe bedrijf.

Brasserie een Mooie dag: “Wij waarderen het enorm dat wij deze voucher aangeboden krijgen om onze digitale zichtbaarheid te vergroten. Zeker in deze tijd is iedere hulp meer dan welkom. Samen met onze websitebouwer gaan we er voor zorgen dat ook ons nieuwe café binnenkort online goed zichtbaar is.”

Dit is de eerste voucher die in de Liemers is uitgereikt. Vanaf 1 maart jl. zijn deze beschikbaar voor het MKB met 1 tot 50 werknemers. Deze dekken 50% van de kosten (tot € 2500,-). De diensten moeten bij leveranciers in de regio Arnhem-Nijmegen worden afgenomen. Zo wordt er een intensieve samenwerking tussen MKB-ondernemers en digitaliseringsleveranciers gestimuleerd en krijgt de regionale economie een impuls.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Ondernemers zijn wezenlijk voor de leefbaarheid van onze dorpen. Met het oog op de toekomst moeten ondernemers blijven investeren in vernieuwing en digitalisering.”

Doel
Dat is het doel van de MKB-deal Arnhem – Nijmegen Sm@rt Together. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft hiervoor een bedrag van 400.000 euro toegekend. De totale investering in het mkb bedraagt 1,6 miljoen euro, dankzij een belangrijke financiële bijdrage van de regiogemeenten en de provincie Gelderland. De gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen gaan de komende drie jaar onder de noemer Sm@rt Together samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven in de regio helpen bij uiteenlopende vragen en investeringen rond digitalisering.

Henk Dekker: “De uitkomsten van het corona ondernemerspanel toonden eerder deze week dat ondernemers weer voorzichtig vooruit kijken. Als voorzitter van Lindus hoop ik dat het uitreiken van deze vouchers bijdragen aan het herstel van de regionale economie.”