Morgen is de Carnavalsoptocht in Westervoort

22 februari, 2014 Uit Door admin

Carnavalsoptocht 201300021

Westervoort – Zondag 23 februari 2014 is het weer zover, dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de Westervoortse straten. Tienduizenden inwoners uit Westervoort en omstreken kijken reikhalzend uit naar dit evenement.

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint zoals gewoonlijk bij zalencentrum Wieleman en rijdt verder door de Klapstraat, van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

Voor de deelnemers zijn er vele prijzen te winnen, waaronder die voor de mooiste wagen, de beste loopgroep, beste school, beste politiek getinte wagen en beste jeugdgroep. Ook zijn er prijzen te winnen voor de mooist versierde straat en woning en voor het meest carnavalistische muziekkorps.

Met dank aan alle sponsoren is er in totaal bijna 700 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Grootste in de regio
De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio. Bijzonder is dat de deelnemers niet alleen uit Westervoort komen. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. Deelname aan de optocht is gratis. Bijzondere samenwerking De optochtcommissie werkt voor de organisatie van de optocht onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het ROC A12.

Prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is het groot feest in de feestburcht van De Dolbotters,

Ook live te volgen via internet
De carnavalsoptocht zal live op Westervoortplaza.nl te volgen zijn via een livestream, Mensen die de optocht niet kunnen bekijken langs de route hebben op deze manier de mogelijkheid om de optocht volledig te bekijken via de computer. De uitzending start om 13.00 uur op www.westervoortplaza.nl