Olympia’s Tour finisht op 14 september 2018 in de gemeente Duiven

Olympia’s Tour finisht op 14 september 2018 in de gemeente Duiven

11 september, 2018 Uit Door admin

Duiven – Op vrijdag 14 september aanstaande start de 4e etappe van Olympia’s Tour om 12.00 uur in Nijverdal. Naar verwachting rijden de wielrenners om 13.45/14.00 uur de gemeente Duiven in. Ze rijden drie rondes. Deze ronde komt door Duiven, Westervoort, Loo, Groessen en eindigt in Duiven. De finish aan de Kastanjelaan, ter hoogte van de parkeerplaats aan het Liemersplein, wordt tegen 15.30/15.35 uur bereikt. Aansluitend vindt de huldiging plaats op het Remigiusplein.

Van 09.30 tot 14.45 uur is er een speciaal programma voor basisschoolleerlingen. Zij gaan aan de slag met spel- en bewegingsvormen, zoals moutainbike clinics, Go Biking en hometrainers. Naast de ontknoping van de koers is er tussen 14.00 en ongeveer 16.30 voor kinderen van alles te doen op het Remigiusplein. Vanaf ongeveer 17.30 uur is er live-muziek op het podium op het Remigiusplein, georganiseerd door Stichting HOP.

Hinder
De koers heeft gevolgen voor de verkeerssituatie.

  • De wegen die onderdeel zijn van de route worden ‘s middags drie keer tijdelijk afgesloten (ongeveer 15 minuten). Dat is vlak voor én tijdens de doorkomst, tussen 13.45 en ongeveer 15.30 uur.
  • De Rijksweg tussen Westervoort en Duiven (gedeelte tussen de Rivierweg en de Westsingel) is afgesloten van ongeveer 14.00 uur tot 15.30 uur. (Vracht)auto’s worden omgeleid. Houd daarom rekening met een langere reistijd.
  • De Kastanjelaan (gedeelte tussen de inrit van de LIDL en de Eikenlaan) wordt tijdelijk afgesloten voor verkeer (gedurende het evenement). Hier is de finish.
  • Het parkeerterrein bij het gemeentehuis en Liemersplein is afgesloten.
  • De lijnbussen rijden hun reguliere route, maar er ontstaat vertraging in de dienstregeling tussen 13.30 en 16.00 uur. Het gaat om de lijnbussen 60, 61, 62 en 66. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd.

Let op bij laten ledigen container 14 september
SUEZ zorgt voor het ledigen van de containers en start in de gemeente Duiven om 06.30 met de ronde. Let op, dat is dus eerder dan anders. Zorg dat u de container op tijd aan de weg heeft staan als u deze wilt laten ledigen.

Bezoek het centrum voor leuke activiteiten
Naast de wielerkoers is er in het centrum van Duiven van alles te doen. Een bezoek aan het Remigiusplein is zeker de moeite waard! Er zijn van 14.00 tot ongeveer 16.00/16.30 uur activiteiten en attracties voor kinderen, zoals een skelterbaan, fietsen op hometrainers, een bungeerun-attractie, een springkussen en schminken. De huldiging van de wielrenners vindt hier ook plaats. En verder is er vanaf circa 17.30 uur live-muziek op het podium op het Remigiusplein, georganiseerd door Stichting HOP.  Het centrum van Duiven is door de koers lastiger bereikbaar per auto en de parkeergelegenheid is zeer beperkt. De organisatie adviseert bezoekers met de fiets te komen of te voet. 

Openbaar vervoer
De lijnbussen rijden hun reguliere route, maar er ontstaat vertraging in de dienstregeling tussen 13.30 en 16.00 uur. Het gaat om de lijnbussen 60,61,62 en 66. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd. Als u denkt dat u een aansluiting niet gaat halen, raden wij u aan een bus eerder te nemen. Het treinverkeer heeft geen hinder van de wielerronde.  

Alle informatie over Olympia’s Tour staat op www.duiven.nl.

 

Olympia’s Tour 2018 Route Duiven